Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak akkor, ha a...

Mit csináljak akkor, ha a fogérzékenység elleni fogkrém sem hat, és még a Oral-B Clinic Line szájvíz sem? Elegem van.

Figyelt kérdés
2015. máj. 30. 21:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lehet jó a fogkrém, ha helytelenül használod. Én is küzdöttem ezzel a problémával, nekem ez volt a gond. Kerüld a durva sörtéjű fogkefét, ne csak a fogak felső részét mosd, hanem az oldalaikat is (esetleg fogselyem), minimum 3 percig tartsd a szádban a habot, hogy a fluorid fel tudjon szívódni a fogon keresztül. (már szinte minden fogkrém fluorid-tartalmú, de azért nézd meg, hogy olyen legyen)
2015. máj. 30. 21:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Menj el fogorvoshoz. Lehet, hogy lyukasak a fogaid, és azért érzékenyek.
2015. máj. 30. 21:35
 3/13 A kérdező kommentje:

Valamilyen Colgate fogkefét használok, az a gond hogy eléggé kemény, nem puha. :S Hogy lehet tudni hogy puha legyen, azt tudják a boltokban/patikákba? Használok fogselymet, csak az a gond hogy ahol be vannak tömve, azt nem tudom megbirizgálni mert ott van a tömés, köszönöm a tippet hogy 3-4 percig hagyjam a számban a szájvizet, remélem segíteni fog.

Egyébként Sensodyne Pronamel fogkrémet használok. Alig van már benne.

Voltam fogorvosnál megcsinált vagy 5-öt, nincsen rajta lyuk már, az egyiken picike de azt mondta, hogyha azt rendbe hozná, csak rosszabb lenne.

2015. máj. 30. 21:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Fogkefékről, fogmosásról (nem írom le külön, olvasd el ezeket, fogorvosok írták): [link]

[link]

A fogselymet oda is be kell tudni vezetni ahol tömés van. Szarvashiba a fogorvostól, aki ezt nem teszi lehetővé végleges tömésnél (ideiglenesnél ez nem gond, de azért ott is illene valamilyen tisztítható formát produkálni).

" 3-4 percig hagyjam a számban a szájvizet" nem a szájvízre gondolt a válaszoló, hanem a fogkrém habra. A szájvizet az előírtnál tovább ne tartsd a szádban.

A pronamel saverózió ellen van, érzékenységre jobb a zöld elmex, a sensodyne rapid vagy a sensodyne repair and protect. Szájvíznek meg jobb a corsodyl, klórhexamed vagy a lila listerine.

Egyébként mélyebb tömések után is előfordulhat érzékenység, de ha nem múlik el egy hónapon belül, akkor lehet hogy gyökérkezelni kell.

2015. máj. 30. 22:58
 5/13 anonim ***** válasza:
Egyetlen puha fogkefe a Parodontax Extra Soft fogkefe, ezt használom már egy ideje, elég drága, de nekem a többi sértette az ínyemet, Sensodyne Rapid fogkrémet használtam nemrégiben fogérzékenységre, kb 2 hét alatt elmulasztotta a fájdalmat, érzékenységet. Persze ha fognyaki kopás miatt áll fent az érzékenység, akkor azt be szokták körbe tömni és lakkal lekezelni, legalábbis nekem egyik fogamnál ezt csinálta a doktornő.
2015. máj. 31. 08:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit, hogy ne vizszintesen mosd a fogaid, hanem körkörösen, akkor nem fáj annyira.
2015. máj. 31. 08:42
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a Pronamel fogkrémet úgy kaptam, hogy bementem a patikába, és mondtam a hölgynek hogy fogérzékenység ellen kérnék fogkrémet, a kezembe nyomta a legdrágábbat... :D 1540 forint.
2015. máj. 31. 11:41
 8/13 A kérdező kommentje:
Megpróbálom a Sensodyne Repairt meg ha esetleg az sem hat akkor a többit. :)
2015. máj. 31. 11:41
 9/13 anonim ***** válasza:
Fogkrémet a müllerben vagy dm-ben vegyél, ott olcsóbb.
2015. máj. 31. 12:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Ne aggódj! ;D A legtöbb ember 12-18 között kezd el járni a fogorvoshoz és bátran nézz szét a várókban (sztk, magán), hogy még 70-80-90 évesen is oda járnak.

Vannak végleges, full extrás, élettartam garanciás megoldások, melyekkel elfelejtheted a fájdalmat .. is és A1-es hófehér fogakkal az önbizalmad is megugrik életed végéig, csak ezek nem "pár százas összegekbe" kerülnek.

Végleges Megoldásban Gondolkozz!! ;DD

2015. máj. 31. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!