Mandülakő eltávolítása?
Figyelt kérdés
Ha nem tudom eltavolítani a mandulakövet akkor orvoshoz (kötelező) menni??
Mármint akármikor volt és akkor még nem tudtam hogy az az,és elmentem az orvoahoz és azonnal "megállapította hogy ez csak tüszős mandulagyulladás"! És ennek lehetnek komoly köbetkezményei??
Ja és mivel lehet estleg eltűntetni,most nagyon kétségbe vagyok esve,kérlek segítsetek?!
2015. ápr. 28. 19:31
1/3 anonim válasza:
sós vizes gargalizálás, ha nem oldódik emg, helyi érzéstelenítésben eltávolítás. de ha visszatrő gyulladások vannak, nem ártana kivenni a mandulát. elég sok szövődménnyel járhat a gyulladás és rögtön el kell kezdeni antibiotikumot (pl. Augmentin) szedni, ha begyullad, hogy ne legyen súlyos szövődménye (szív, vese). de maga az antibiotikum is káros lehet- bélflórát megzavarja.
2/3 A kérdező kommentje:
Most nem is fáj meg nincs begyulladva ,de zavar a gondolat,hogy ott van,és kb.1 hónapja volt mandulagyulladásom,de szerintem is jobb lenne már ha kivennék,de sokan mondják hogy nem jó ha már nincs meg mert a mandula egy fontos szerv...de majd csak lesz valami.
2015. ápr. 28. 20:58
3/3 anonim válasza:
A mandulakő magától kilökődik, nem kell eltávolítani. A mandulagyulladás megint más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!