Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogkövek eltávolítása után...

A fogkövek eltávolítása után visszanő az íny?

Figyelt kérdés
Ma voltam fogkő-leszedésen és alul egy két fogamnál most van kis rés, ott ugye eddig fogkő volt, visszafog nőni az íny? Honnan tudhatom? Kicsit fáj..
2015. ápr. 27. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, helyre fog jönni, de kell minimum 1 hét. Nekem nagyon érzékeny volt a fogam utána, alig bírtam fogkefével mosni úgy fájt, Densodyne rapid fogkrémet vettem és a legpuhább fogkefét, (parodontax).
2015. ápr. 27. 14:34
 2/8 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, remélem nem ínysorvadásom van..
2015. ápr. 27. 14:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Dehogyis, hiszen most lett ilyen, fogkőleszedés után, el fog múlni, szépen helyreáll majd az ínyed.
2015. ápr. 27. 15:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem akarok vészmadár lenni, de ahonnan egyszer visszahúzódott az íny, oda már nem igazán nő vissza. Sőt, ha esetleg gyulladt volt az ínyed a fogkő miatt, akkor a gyulladás és az ezzel járó enyhe duzzanat elmúlása miatt még kisebbnek is tűnhet idővel.

Ezért nem szabad hagyni, hogy sokáig fogköves legyen az ember fogsora, félévente minimum el kell menni tisztíttatni. Ha indokolt, akkor 3-4 havonta is akár. A fogkőben lévő bacik folyamatosan pusztítják a fogágyat.

A fogkövesebb fogaid nem lazultak meg?

2015. ápr. 27. 15:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát ez csodásan hangzik..nem is tudom mit tehetnék. Szerintem öngyilkos leszek!
2015. ápr. 27. 15:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg figyelj oda a jövőben arra, hogy ne hagyd sokáig fogkövesen a fogaid, ne reagáld ezt ennyire túl. Ha a fogaid nem lazultak meg nagyon (amit 17 éves korban nem tartok reálisnak), akkor nincs vész. Ha meg nagyon zavar, akkor ínykorrekciós műtéttel orvosolható. Ez egy nagyon apró beavatkozás, ne egy nagy műtétre gondolj. Egy bölcsességfog eltávolítás például ezerszer komplikáltabb ennél.
2015. ápr. 27. 16:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Az lehet viszont gondolom nagyon drága, eléggé zavar..
2015. ápr. 27. 19:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Parodontológushoz menj el, vagy vissza a fogorvoshoz.
2015. ápr. 28. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!