Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Még mindig nem esett ki a...

Még mindig nem esett ki a tejfogam?

Figyelt kérdés

Ma voltam fogorvosnál es csinált egy felvételt a fogaimrol, amin látszik, hogy még a két felső szemfogam még mindig tejfog.. (23 éves vagyok) ő is meg volt lepődve, nemhogy én. Mondta, hogy sajnos szajsebeszeten kell majd feltárni az inyem es fogszabalyzoval lehuzni a helyére a fogakat. Ez mennyi időt és pénzt vesz igénybe? Mennyire fájdalmas??

Amíg lehuzzak a fogam, addig fog nélkül maradok majd? Vagy ilyenkor tesznek fel valami átmeneti pótlást? Most fogok egyetemen végezni és nem szeretnék így indítani rögtön majd egy állásinterjún..

2015. márc. 24. 13:09
 1/4 anonim ***** válasza:
34 éves vagyok, nekem is van két tejfogam. Sőt, azt hiszem az a két fog apukámnak is tejfog. Nekem azt mondták annak idején, hogy előfordul, hogy egy tejfog helyett nem nő ki csontfog. Szájsebészet fel sem merült.
2015. márc. 24. 13:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta, hogy le kell húzni, mert majd egyszercsak magától kiesik és azt ne várjam meg, hanem tetessem rendbe.. Viszont amúgy is elég kicsi az alkapcsom és ha most megcsinaltatom és kinő a bölcsesség fogam is (azok sincsenek még kint) akkor össze fogja tolni!?!? Tehát nem tudom mit kellene ezzel tenni... Fölöslegesen nem adnék ki ennyi pénzt
2015. márc. 24. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Nekem is most nőtt ki az egyik bölcsességfogam. A személyes véleményem az, hogy sosem húzatnék ki egy egyébként egészséges fogat. Nekem is mondták, hogy lehet hogy előbb-utóbb majd ki fog esni, mert a tejfognak nem olyan a gyökere, de mivel apukámnak még 68 évesen is ugyanaz a foga tejfog, így vállalom a kockázatot.

A helyedben legalább megkérdezném másik orvos véleményét is.

2015. márc. 24. 13:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is azt javaslom, hogy kérdezz meg egy másik fogorvost is.
2015. márc. 24. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!