Ma voltam fogtömésen, a jobb felső 4-es fogamon volt egy kis szuvasodás. Miután kiment a zsibbadás, egyre inkább kezdtem érezni fájdalmat a jobboldali arcomban, kb. a járomcsont alatt, és kicsit meg is van duzzadva, úgy érzem. Ez mitől lehet?
Köszi a választ. :)
De igazából teljesen panaszmentes voltam, nem fájt a fogam, nem is volt érzékeny, csak azért mentem el tömésre hogy a szuvasság ne legyen rosszabb.
Előfordulhat hogy a fúrásra, a tömőanyagra vagy az érzéstelenítésre (nem az anyagra, hanem a tűszúrás helyére) érzékenyen reagál a szervezet és felduzzad az arc. Menjél vissza a fogászatra, mert ők tudják hogy milyen anyagot és eszközöket használtak. A hétvégén csak ügyelet van, ott maximum antibiotikummal vagy párakötéssel tudnak segíteni. De hétfőn mindenképp menj vissza ehhez a dokihoz.
Friss levegő, vitaminok is jót tesznek - aggódnod nem kell, ilyesmi a fogászati kezelés után bárkivel előfordulhat. Esetleg ha más tünetek jelentkeznek: rosszullét, láz, hányinger akkor azonnal ügyelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!