Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 20 évesen fogszabályzás? Sok...

20 évesen fogszabályzás? Sok a kérdésem (? )

Figyelt kérdés

amikor fiatalabb voltam, nem akarták a dokik, elég dilisekhez kerültem mindig.

most, 20 évesen már eléggé elegem van. csak 1-3 fogamat kellene szabályozni (alul 2, a két középső melletti, mindkét oldalról, felül egy, jobb oldalt, előlről a 3. az tejfog még /???!!! magam sem tudom, nem akarták kihúzni/ de mögötte teljesen ki van nőva a csontfog.)

szóval ezt a 3-at kellene szabályozni. tudom, hogy akkor is kell a teljes fogszabi, meg minden, a kérdéseim a következők lennének:

van egy magándoki: 130.000 Ft a fogszabályzó, a többi ellátást tb-sen el tudom intézni, de az sok, vagy kevés árban?

a másik: hogy nem fog 'kiröhögni' a doki, hogyha előhuzakodok ilyenekkel? mondjuk szépen megmondom neki, hogy 'fiatalabb' koromban sz*rtak rám az orvosok, mert nem magándokihoz jártam, egyik ezt, a másik azt az igét hirdette.

nos, a fogaimmal semmi baj, vagyis van 1-2 lyukas, de nem fájnak, azt (ha jól tudom) gyökérkezelés nélkül is betömi.

kell egy rtg a fogaimról, no meg azt az egy szem tejfogam ki kell szedetni (nem tudom, hogy a másik, a mögötte lévő csontfog hogyan viszonyulnak egymáshoz) szóval jó sok időbe fog telni. fogkőeltávolítás, stb.

a harmadik kérdésem: azt a doki megmondja, hogy milyen fogkrémet ajánl, ha vérzik az ínyem? kérhetek tőle 'teljes csomagot', mármint részletesen elmondja, hogy mit mikor hogyan csináljak?

sajnos öröklötten nem valami jó elrendeződésűek a fogaim, de nem fájnak, csak egy jobb alsó hátsó, de azt gyökérkezeltetem.

szóval árakra, tanácsokra lennék kíváncsi, hogyan is kezdjem ezt, mert a dokit fel kell keresnem, konzultálnom kell vele, mielőtt belekezdek a látogatásába.

tb-re csinálnak szabályzót, ha igen, mennyiért?

hogyha valaki ki tud igazodni az összevisszaságomon, akkor le a kalappal, de azért remélem, hogy mindent leírtam, mégha ugráltam is a témák közt.

a válaszokat pedig előre is köszönöm.

:)

nagyon szeretném rendbe tetetni a fogaim, hogyha már iskolás koromban tojtak rám az orvosok. :)

és mégegy kérdés: nem ciki az, hogy ennyi idősen fogszabályzót kell feltetetni?

2015. márc. 9. 00:00
 1/2 anonim ***** válasza:

nem teljesen egyertelmu, hogy melyik fogakrol irsz es igy latatlanba eleg nehez megitelni, hogy valoban szukseged van fogszabira vagy "csak" esztetikai problemad van, ezert csak altalanossagban fogok irni a dologrol.

valoszinu korabban azert nem kaptal fogszabalyzot, mert a kisebb esztetikai hibakon tul, funkcionalisan nincs problema a harapasoddal. Amennyiben igy van, es csak az esztetikaval van problemad, en nem feltetlenul tanacsolom a fogszabalyozast. Fogszabalyozas soran nagy erok mozgatnak fogat, ami valamilyen szinten trauma, es sajnos van ra pelda, hogy a fog gyokere elkezd belulrol felszivodni es akkor azt is gyokerkezelni kell.

amugy a 130 ezer szerintem jo ar. tb tamogatassal csak 18 ev alatt csinalnak fogszabit

2015. márc. 9. 16:51
 2/2 A kérdező kommentje:

a jobb oldalsó szemfog. az tejfog, és mögötte 3-4 mm-rrel bentebb (vagyis közvetlen érintkezik a két fog, én legalábbis úgy érzem) már teljesen ki van nőve a csontfog is.

ja, és alul mindkét oldalsó metsző is ráfekszik 1 mm-nyire a középső metszőre.

nem tudom, a tejfogat miért nem voltak hajlandók kihúzni akkor, mikor még növésben volt a maradandó fog, mondjuk még most sem mozog, nem is fáj, csak egy kicsit feketés, ami esztétikailag zavar.

egyik orvos sem akarta kihúzni, a fogszabályzáson javasolták, de láttatlanba egymást szidta a két orvos.

hogyha most kihúzzák, szerintem kellene szabályzó, mert 'szépen' néznek majd ki a fogaim, ha az egyik bentebb van.

lehetséges, hogy ha eltávolítják a tejfogam, akkor a maradandó valamennyit mozdul majd előrébb?

2015. márc. 10. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!