Fogszabályzás 21 évesen? Késő?
21éves vagyok és fogszabályzásra lenne szükség,mert kitolják a fogaim egymást.Anno azt mondta a fogorvos,hogy kb 4fogat(alul2 felül2)ki kellene húzni,hogy normálisan"elférjen"a többi,ne tolodjanak ki.
Eddig nem szántam rá magam,mert félek,az egészséges fogak kihúzása szörnyű lenne:(
De most mindenképp ki kell huzni majd az egyik lyukas fogam és gondoltam ha már lúd legyen kövér alapon rászánnám magam a fogszabályzóra.
Szerintetek késő ilyen idősen?Lehetséges,hogy még alakítható?
Nem értek az ilyesmihez,mielőtt megyek a dokihoz,azért megérdeklődném itt.
Van akinek 20év felett lett fogszabályzója?
Gyerekes kérdés,de nagyon fáj a foghúzás?
21/L
Szia! Semmiképen ne hagyd igy a fogaidat...nekem is volt és hidd el most sokkal jobb mert felszabadultabb lettem és nyugodtan mosolyoghatok. Igaz nekem 16évesen vették le de szerintem még mindig jobb ha fogszabid van (legalább látszik h adsz magadra) minth. ha vki meglát mosolyogni arra gondoljon h úristen mért nem csináltatja meg a fogait! Remélem elhatározod magad és megcsináltatod!:) Nekem is kiakartak huzni alul 2fogat de én nem hagytam és igy +1év volt a fogszabi.
19/L
Ne félj töle, csak jól válaszd meg az orcosod.
Én nagyon beszaladtam vele, mert nekem 2 fogamat húzta ki, mint utóbb kiderült feleslegesen, mert most hézag lett a fogaim közt. Hirtelen, de egyik hétröl a másikra talált egy-egy újabb lukas fogat, hozzátenném egy tömés volt 13ezer.....
Tehát valami jó nevü dokit keress.
Én is most akarom feltetni, de nem érzem cikinek, hiszen 1-2 év múlva lekerül és elérem amit akartam. Ráadásul szemüvegem is van, úgyhogy a szemüveg fogszabályzó ugazán "szuper" párosítás:D
Különben is, változtatni, jobbá tenni magunkta sosincs késö.
21/F
Huh köszi.Hát akkor inkább húzzák ki ha már nagyon muszáj,elég nagyok a fogaim,nem is csoda,hogy kitolták egymást.
Ha 24évesen megcsinálták akkor remélem nekem sem késő.
Az eddig sem érdekelt mit mondanak majd mások,csak a húzástól félek nagyon:D
A páromat nem zavarja,a többi meg mellékes.Köszönöm a válaszaitokat,holnap megyek a dokihoz,ha kapok időpontot.
Hát ha minden igaz mivel nappalin tanulok még ingyenes lenne a húzás...csak nem volt szimpi az az orvos már vizsgálatokkor sem.Lehet magándokihoz megyek,ahol anya is csináltatta a fogait.
Egyébként suliba ha hátul ülök én is viselek szemüveget,de nembaj,eddig nem jelentett gondot.
Ha a szabálytalan fogsoromra nem tettek eddig megjegyzést a fogszabi még mindíg jobb.:)
Azt még meg tudnátok írni,hogy kb mennyibe került össz-vissz az egész?
Köszönöm szépen.Hát a fogkőleszedést(ha kell)meg a húzást akkor megcsináltatrom a sulidokival úgy néz ki,a fogszabályzást pedig a magándokival.Azért az se mindegy,hogy ingyen szedik le a fogkövet vagy 12000ért.
Csak azt a fogat huzatom ki amelyik lyukas,azt úgyis ki kell mindenképp.
Köszönöm a tájékoztatást!
szia!
nekem most van nagyjából fél éve fogszabályzóm, és az egyik nővérkének még most is van alul (elejével talán még fent volt neki) és ő már azért jóval több mint 20 :) fiatalka még, 30körül lehet, csak szoktam hallani, hogy gyereke van meg azért nem úgy néz ki, mint egy 20éves. úgyhogy bátran:D és ha kapsz fogszabályzót attól még mosolyogj, egyes lányoknak szinte jól áll :D
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!