Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hiányos fogszabályzó?

Hiányos fogszabályzó?

Figyelt kérdés

Fogszabályzósokhoz szólok!

Előfordult bárkivel is az a fogszabályzo feltételekor hogy az orvos nem az összes fogatokra tett brekettet?

Mert nekem az egyik szemfogamon több mint 1 évig nem volt és a legutóbbi alkalomnál tette csak fel....

Azért is kérdezem, mert egyre jobban érzem azt hogy becsaptak.... :/

Már 15-16 évesen kértünk időpontot fogszabályzásra, mert a gyerek fogorvos mondta, hogy szükséges ( megjegyzem, minimális esztétikai gondjaim voltak csak. Természetesen én us ragaszkodtam épp ezért fogszabályzóhoz), de még így is 18 éves korom előtt pár hónappal sikerült időt szánni rám. Nem akartak adni nagyobb problémák híján, de én ragaszlodtam hozzá. Éjjelit akartak adni, mert hogy az elég lenne, de tudom hogy csak elhagynám, nem tenném be, stb, ezért kértem az állandót.

megkaptam. Jöttek a vele járó fájdalmak, sebek, stb. De ez nem zavart. Számítottam ilyenre. Az egyetlen problémám a felső szemfogam volt, amira nem kaptam brekettet. A doktornő azt mondta, azt később igazítja atöbbihez. Nem nagyon értetlenkedtem, elvégre nem vagyok fogorvos.

Aztán jöttek a plusz költségek. 18 felett ( azaz inkább csak az érettségi után) minden alkalom a szabályozáson +6000 Ft. Ezt megértettem és elfogadtam, de én már akkor megkaptam a csekket, mikor még csak az írásbelin voltam túl... Ez zavart... hiszen még járt volna egy-két alkalom...

aztán jött a nyár, és 3 hónapig nem látott fogorvos mert a doktornő folyton lemondott engem... Szeptemberben volt a legkozelrbbi időpontom...

aztán most, januárban végre rátette a brekettet a kilógó szemfogamra. Mostmár bő 1 év után megkérdeztem a doktornőt (aki egyáltalán nem tartotta szükségesnek a fogszabályzót), hogy meddig lesz még fent. Azt mondta, 1/2 év, 3/4....

Ez számomra nagyon soknak tűnik, pláne, hogy tényleg csak minimális esztétikai problémám volt. Ráadásul mostmár a gumikat is lecserélte acél drótokra, amik kifelé állnak a fogamból és teljesen felhasították húst. Kinyitni sem tudom ugy a szám, hogy ne okozzak kárt magamba.

szeretném idő előtt leszedetni, mert úgy érzem, nincs már shüksége a fogaimnak többre. Csak a szemfogam miatt aggodok..

ugy erzem, direkt tette fel kesobb, hogy tovabb keljem maradnom, es fizetni a csekkeket... :/

Persze nem vagyok orvos. Nem ertem az osszefuggest.

De megkoszonnek par velemenyt...

19/L

2015. jan. 23. 00:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajnos én sem vagyok fogorvos, és nem is látom a fogaidat, de nekem is az volt, hogy arra a fogamra, ami rosszabbul helyezkedett el a többihez képest, csak később rakott olyan kis cuccot. Nálam mondjuk azért kellett, mert hátrébb nőtt ki kicsit mint a fogsorom és nem fért volna be rendesen, ezért előbb a többit kicsit széthúzta hogy helyet csináljon neki és csak aztán szabályozta hozzá a többihez. A leírásodból én esetleg egy ilyenre tudok gondolni, de tényleg nem értek hozzá, úgyhogy sajnos csak ennyit tudok mondani. :)
2015. jan. 23. 01:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia, nyugi, igen, ezt nagyon sokszor alkalmazzák. Nem hinném, hogy "becsaptak".
2015. jan. 25. 20:29
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a válaszokat! :)

Nem akartam nagyon bizalmatlannak tünni csak minden fogszabályzós ismerősöm mast mondott, és kicsit összezavarodtam :)

2015. jan. 26. 12:52
 4/5 anonim ***** válasza:

szia

nekem is hasonló volt, és sajnos az lett a vége, hogy egy műhiba áldozata lettem

kihúzott 4 fogamat, mert "nem fér el a többi" és sokkal rondább lett, mint volt

nekem se volt 2-3 fogamon, de annak pont nem éreztem hiányát

én megnézetném egy magánorvossal

2015. febr. 9. 22:02
 5/5 anonim ***** válasza:

előző vagyok

még annyit teszek hozzá h nekem 14-15 évesen kezdték és már akkor voltak párezres befizetendő költségek, gimibe 19 éves koromig jártam, és ok h kevesebbet fizettem, mint a magánorvosnál, de abszolút nem érte meg, mert azt az összegányolt valamit alul-felül helyre kell h hozassam

2015. febr. 9. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!