Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak a kiálló fogamma...

Mit csináljak a kiálló fogammal ha fogszabályzó szóba sem jöhet?

Figyelt kérdés
Ugyvolt,hogy lesz fogszabályzom. Szépek egészségesek a fogaim de egy kiáll legelöl, a fogorvos azt mondta,hogy ki kell 4 egészséges fogat húzni,hogy az az egy rendbe jöjjön,mert ha nem húzzuk ki nem lehet berögzíteni rendesen a fogszabot,de szerintem nemérné meg. Ezért mit javasoltok? Kihúzassam vagy hogy?mit?
2015. jan. 20. 17:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyire vészes? Fotózd le vagy keresd meg egy hasonló fogazattal rendelkező illető képét és linkeld be. Ha látnánk hogy kb milyen, akkor szerintem többet tudnánk segíteni :D
2015. jan. 20. 17:30
 2/10 anonim ***** válasza:

hát igen, ha azért áll ki, mert torlódás van, akkor bizony ki kell húzni... valóban nem látjuk, hogy mennyire vészes, de még ha látnánk is, te tudod, hogy megér-e ilyen áldozatot, mert ez biztos, hogy fájdalmas, kellemetlen és drága lesz. de ha folyamatosan amiatt a fogad miatt érzed feszélyezve magad, akkor szerintem megéri, megváltozhat az életed!

de ha most is tudsz úgy mosolyogni, nevetni, hogy nem jut eszedbe rögtön, hogy jaj, gyorsan be kell csukni a szám, ha nem érzed úgy, hogy nem érzed úgy, hogy az ismerkedéseid útjába állna, akkor valóban felesleges.

2015. jan. 20. 17:33
 3/10 anonim ***** válasza:
nem huzatnék egészséges fogat. Próbálj másik fogszabályozóhoz menni: lehet, hogy csak éjszakaival lehet javítani
2015. jan. 20. 17:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem kihúzták a négyeseimet, és megbántam. Menj el más fogszabályzó szakorvosokhoz is, és keress olyat, aki húzás nélkül is vállalja. Ne hidd el, hogy csak húzással lehetséges.

A nagyobb problémákat pedig lehet korrigálni kivehető myofunkcionális trénerrel is, itt árulják például:

[link]

Ez előkészítésnek is jó a fogszabályzáshoz, és a fogszabályzóval együtt is viselhető, ha a fogszabályzó éjszaka irritálja a nyálkahártyát.

2015. jan. 20. 17:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,és hát annyira nem vészes,de mikor mosolygok illetve beszélek eléggé látszik,és nagyon zavar.2 helyen is voltam mind a kettő szakorvos azt mondta,hogy 4 fogat kell kihúzni (bár egyik 140-ezerért a másik 80-ezerért csinálná) A korona segítene? ha igen nagyon fájdalmas? (eddig 1x húztak fogat és az érzéstelenítő nem nagyon hatott :s )
2015. jan. 20. 19:48
 6/10 anonim ***** válasza:

A koronát felejtsd el, több szempontból sem jó megoldás.

Hány éves vagy? Ezt fontos lenne tudni. Ha elmúltál 18 akkor valóban előfordul, hogy csak húzással tudnak helyet teremteni. 18 év alatt még alakítható a csontozat, így az állkapocs is különböző ívtágítók révén amit a fogszabályzóval együtt alkalmaznak. Ha még nem vagy 18 és így akarnak fogat húzni akkor valóban keress másik fogorvost, de ha felnőtt vagy és mondjuk alsó vagy felső túlharapásod, nyitott harapásod van vagy egyéb harapási rendellenesség, akkor előfordulhat, hogy csak foghúzással oldható meg.

2015. jan. 21. 00:21
 7/10 anonim ***** válasza:

" hát annyira nem vészes,de mikor mosolygok illetve beszélek eléggé látszik"

Hát akkor NE engedd kihúzni az ép fogaidat. A fogpótlás soha, de soha nem olyan tökéletes, mint az eredeti!!! Mindig baj lesz vele, nem csak kicsit és nem csak ha mosolyogsz.

Próbáld meg máshol, és csak éjszakait. Valamennyit segít - és kompromisszumot kell kötni. Nem lehet teljesen a természeti adottságokkal szembemenni, mert visszaüt.

2015. jan. 21. 07:47
 8/10 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok :) Az éjszakai mennyibe kerül és miket kell róla tudni?
2015. jan. 23. 23:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Az éjszakairól azt kell tudni, hogy csak a fogak jó irányba történő növését segíti, illetve az állkapocs formázását, de ezt leszámítva halottnak a csók.

Hallgass rám és még most menj el fogorvoshoz rendes, ragasztott fogszabályzót csináltatni, mert ha 20-as éveid közepén jön meg az eszed, akkor nagyon sok mindent már csak kompromisszumokkal, vagy csak durva műtéttel lehet korrigálni vagyonokért. Most 16 évesen pedig még zajlik a csontosodás, korrigálhatóak az különböző harapási rendellenességek.

2015. jan. 24. 06:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !! :)
2015. jan. 28. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!