Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Első két fogamat szeretném...

Első két fogamat szeretném lecsiszoltatni, és porcelánfogat ráragasztatni. Ez mennyibe kerül sacc/kb?

Figyelt kérdés
Hézag miatt.... Fogszbályzóra egy év alatt nem tudnék összespórolni, és időigényes is... ezért ezt találom jobb megoldásnak:))köszi a válaszokat előre is:) 22 éves vagyok
2010. febr. 5. 14:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egyébként azért is kár, h nem mentél fogorvosnak, mert akkor még tanulnál, és tanulóknak kb. 25000-ből megvan a fogszabi.
2010. febr. 5. 16:01
 12/18 A kérdező kommentje:

:D hát, most fejeztem be a sulit nemrég, és mig tanultam, a szüleim azt ugyse fizették volna ki xD ugyhogy nekem kell rá összeszednem a zsét, mugy van egy barátnőm, akinek kifelé állt ugyanez az első két foga, és meg lett csináltatva neki( 3évvel fiatalabb mint én) és szép fogai vannak!!! :D csak az a gáz, hogy a fogorvosok szarér hugyért lehuzzák a pácienst, berendelik aztán csinálnak rajta egy kis vmit, lehuznak zsével, és igy többre jön ki az egész mint amennyi lenne valóban... Jó megértem hogy meg kell élniuk vmiből, de elég jól élnek igy is, és ne rajtam éljenek jol aki 16ropit keres heti és a felét hazaadja xd Najo, ez nem sajnáltatós rész akart lenni xd csk igy jött :)

felkeresem az ismim fogorvosát:d

2010. febr. 5. 16:09
 13/18 anonim ***** válasza:
49%

Egészséges fogakat tönkretenni ilyesmivel a legnagyobb hülyeség. Én is ezt terveztem, de a fogorvosom megmondta, hogy nem fogja elcseszni a fogaimat ilyen baromsággal. A fogszabályzó megvolt 150 000-ből (szintén 22 évesen) és most, 1,5 év múlva szép, szabályos fogsorom van.

Ha felrakatod a koronát, az nem fog kitartani életed végéig. Bizonyos időközönként cserélni kell. Az egyik ismerősömnek szétrohadt alatta a foga, mert rosszul tették fel, és a 23 éves lánynak ki kellett húzni az első 2 fogát...Fiatalon nem divat a műfogsor...

2010. febr. 5. 19:18
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért rakatnàl rà koronàt? Sokkal egyszerubb, ha direkt héjat vagy porcelànhéjat rakatsz rà ( a direkt héj kompozit, és azonnal, egy ulésben kész van, néhàny tized millimétert csiszolnak le a fogfelszinbol és arra rétegzi a héjat a fogàsz), a porcelànhéj keràmia, ugyanugy kis foganyag-veszteség nélkul ragasztja rà a fogfelszinre , de ez tobb uléses melo, nem lesz rogton kész...Ezzel is javithato a " hézagod", és olcsobb is.egy kompozithéj olcsobb helyeken megvan 13 ezerbol, a keràmia, na az huzosabb, az olyan 30-40 korul van...
2010. febr. 6. 16:03
 15/18 A kérdező kommentje:
16:03-as, köszönöm szépen az idevágó választ:) Nem értem, egyesek miért akarnak lebeszélni, mikor nem ők élnek ilyen foggal és nem az ő önbecsülésük van a béka segge alatt, főleg hogy szép pofim van/lenne, de ahogy kinyitom a szám, hááát..... no comment...:) és amugy volt fogszabim, fix és kivehető is, hát, a két ominozus fogamon repedés is van, valószinuleg ezek egyike miatt... Van egy suta fogam is, a jobb felső kettes,ezen is meglátszik valamelyik fogszabályzó nyoma! Amugy kicsit hosszabb ez a két fogam a többinél. Aki tud ilyen olcsobb maszekot( ez vajon lehetetlen?) irjon légyszives privátba nekem. Tb-m nincs,ezért csak maszek jöhet szóba.. köszi a válaszokat, még a lebeszélősöket is, de asszem nagylány vagyok és eltudom dönteni mit akarok...:)
2010. febr. 8. 08:45
 16/18 anonim ***** válasza:
2014-ben a porcelánfog darabja minimum 25 ezer, de még mellé vannak nyalánkságok, röntgen 5 ezer, konzultáció 5 ezer stb.
2014. okt. 1. 17:12
 17/18 anonim ***** válasza:
több mint egy hónap eltelik, mire fent 6 fogra porcelán kerül. kettő ki lett húzva.. addig nem óhajt vele foglalkozni a fogász, amég 4 db rossz ráfogat ki nem húz. pedig semmi köze a 6 porcelánoshoz a 4 rágónak. majdnem 200 ezer ezeknek az ára.
2014. okt. 2. 20:01
 18/18 anonim ***** válasza:
40 ezerből megúszod. az én fogdokimat merem ajánlani, nagyon kíméletes, finom keze van. és szép porcelánfogakat csinál nagyon. nem igazán üt el az eredeti fogaktól. (az ilyen fogorvos ritka nagyon!!!!)
2014. okt. 23. 02:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!