Hogyan csökkentsem a fogíny gyulladást?
Figyelt kérdés
elöl az egyik fogam alatt az íny nagyon be van gyulladva.
Ilyen fehéres rész is van benne a fog tövénél, alatta pedig piros. Rendszeresen mosom és azt hallottam hogy ilyenkor dörzsölni kell fogkefével, hogy kiürüljön belőle minden ártó dolog, majd szájvízzel lefertőtleníteni és ezt minden alkalommal. De nem kell pihentetni hogy begyógyuljon?
2014. dec. 12. 18:44
1/3 anonim válasza:
Én nem döngölném a fogkefével, az ilyen gondra való termékek fogkeféi inkább lágy szőrűek, pl. Meridol, egyébként annak a márkának nagyon jó a fogkréme. Szájvízből szerintem a cserszömörcés szájvíz a legjobb és legolcsóbb, minden drogériában lehet kapni.
2/3 anonim válasza:
öblögess egy fél percig olajjal (igen, konyhai, napraforgós olaj :D ), oszt utána köpd ki, meg mosd ki a szádat
3/3 anonim válasza:
A fehéres rész szerintem fogkő, attól is begyulladhat az ínyed, menj el fogorvoshoz leszedetni és használj valamilyen ínygyulladásra való szájvizet, vagy gélt.
Meridol fogkrém és puha fogkefe jót tenne, amíg ilyen gyulladt, addig ne dörzsöld erősen, mert még jobban begyullad. Hétfőn menj el fogászatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!