Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Műfog vagy fogíny? (bővebben...

Műfog vagy fogíny? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
17 éves Fiú vagyok 2 hónap és töltöm a 18-at, az első két fogam elég nagyok és kiállóak. Már régóta zavar, eddig hallani se akartam a fogszabályzóról de pár hete elmentem egy szakemberhez és azt mondta hogy minimum 1 évig fent kell lennie ahhoz hogy egy kicsit vissza tudja állítani, jobban nem lehet fogszabályzóval. Azért meg nem érdemes szenvednem több mint 1 évig hogy csak egy kicsit menjen vissza a fogam. Szinte már nem is birom becsukni a szám annyira kiállnak. A műfogon gondolkozok, ha kihúzatom az első kettőt az mennyi idő mire begyógyul hogy fel lehessen már tenni a műfogakat? Vagy valaki más megoldást?

2014. dec. 6. 21:03
 1/8 anonim ***** válasza:
A húzás után gyorsan gyógyul. Ha van rá kereted,inplantátummal tökéletes fogaid lesznek.
2014. dec. 6. 21:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Végülis nem tudhatom, hogy nézel ki, de én semmiképp nem húznám ki egészséges saját fogamat.
2014. dec. 6. 21:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem érdemes kihúzni őket, fogszabályzóval jobban jársz mint anyagilag, mint esztétikailag. Az implantátummal az a baj, hogy bár stabil pótlást biztosít, de tulajdonképpen belefúrják a csontba a fémet és ez nem egy steril művelet és az sem garantált hogy a szervezeted jól fog reagálni rá. Eltávolítani pedig csak nagyon körülményesen lehet.

Lecsiszolással és koronával is meg lehet oldani, de ezt nem lehet szépen megcsinálni, messziről látszani fog hogy műfogaid vannak (implantátummal kombinálva is). Ráadásul a műfogak fogékonyak az elszíneződésekre, amiket nem lehet eltávolítani róluk, így 5-10 évente cserélni kell őket.

Nem kell annyira tartanod a fogszabályzástól, mert ma már inkább azt a benyomást keltik, hogy ez az ember igényes és törődik a fogaival. Sőt már vannak olyan fajtájúak is, amik nem is látszanak, mert fogszínűek vagy a belső oldalra vannak ragasztva.

2014. dec. 7. 12:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnos az implantátumot nem engedhetem meg magamnak.A fogszabályzót meg nem igazán tartom jó ötletnek ha csak minimálisan viszi vissza a fogamat.Szóval még mindig tanácstalan vagyok :( .
2014. dec. 7. 19:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi az hogy "csak minimálisan viszi vissza a fogaidat"? A fogszabályzás tökéletes eredményt ad, bármilyen hihetetlen is.
2014. dec. 7. 19:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Hidd el hogy nem én találtam ki, az orvos mondta.
2014. dec. 8. 14:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha el is hiszed neki, akkor jól átvert. A fogszabályzó igenis a helyükre rendezi a fogakat.
2014. dec. 8. 21:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon ragaszkodok a műfoghoz csak félek tőle, hogy sok idő mire begyógyul hogy lehessen berakni helyére a műfogakat.
2014. dec. 9. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!