A barátom szájában gyakran van afta, miért?
Viszonylag sokszor, kéthetente fordul elő nála. Nem fertőz, mert hiába csókolózunk, nem kapom el... És ugyanez vissza, nekem kb 3 havonta fordul elő, vagy ritkábban és nem kapja el tőlem.
Ez mitől lehet? És milyen orvosnál nézesse meg magát?
Hozzáteszem, nem mindig mos fogat(és így se sárgák és bajosak a fogai, de jó neki) és össze-vissza eszik/iszik mindent. Ez lehet erre ok?
Az afta nem fertőz.
Gyenge immunrendszert szoktak emlegetni, de igazából még mindig nem tudják miért alakul ki.
Szia!
Személyes tapasztalat miatt nagyon sokat olvastam utána a kérdésnek, de nincs egyértelmű magyarázat az afta kialakulására. Én gyerekkorom óta szenvedtem vele, és most végre megtaláltam, nálam mi okozza. A fluorid. Pár hónapja áttértem a fluorid mentes fogkrémek használatára (mindegy, milyen márka, csak ne legyen benne), és azóta egyetlenegy aftám sem volt! :) Pedig előtte havi szinten jelentek meg.
Ha továbbra is sok gondotok van ezzel, próbáljátok ki, szerintem megéri! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!