Letudnátok írni pontosan nektek, hogyan történt a helyi érzéstelítéses mandulaműtét?
Húú ha!!!
Micsoda emlékek jöttek elő bennem a kérdés olvasását követően.
SOILER következik: (de nehogy kedved szegje)
Kb úgy nem is tudom már pontosan ,de valamikor a távoli múltban tehát 15-16 évvel ezelőtt.(húde öreg vagyok) hatodikos koromban volt szerencsém ehez az orvosi csodához. Nevezetesen MANDULAMŰTÉT. Emlékeik már homályosak az ügyet illetően de ami megmaradt belőle azt most közzéteszem. A műtét éber állapotban történt, méghozzá egy olyan székben amibe le tudják szíjazni a mit sem sejtő gyereket. Tehát beültettek a székbe ahol lekötözték a lábaim a derekam a kezeim. A fejemet senki nem fogta és a számat is önként kellet nyitva tartanom, persze nem akartam ,de a doki addig magyarázott beszélt velem ,hogy kinyitottam neki. Ekkor jött az érzéstelenítés ami fecskendővel történt egy hosssszu tű segítségével. 4 injekció oldalanként 2db. kicsit vártunk közben a doki nyugtatgatott. Innentől az események már nagyon homályosak. valami vékony acéldrótból készült hurokszerűséget helyezett a mandulámra a szájon át. Majd valami horog vagy csipesszel megragadta a mandulámat. Aztán a hurok drótját húzta ami levágta a mandulám a csipesszel meg kiemelte a helyéről. Majd mindezt megismételte a másik oldalon is. Valahogy így emlékszem a történtekre 15 év távlatából. De azóta már biztos másféle technikákat alkalmaznak. És szerintem felnőtteket azért nem szíjaznak le. Úgy emlékszem nem fájt az injekció után, de borzalmas volt az egész tiszta horror egy gyereknek. Utána sok teát kellet inni és sok fagyit enni orvosi utasításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!