Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsesség fogat ki tud húzni...

Bölcsesség fogat ki tud húzni fogorvos is, vagy mindenképpen szájsebészetre kell menni vele?

Figyelt kérdés

Ha szájsebészeten csinálják, akkor altatnak hozzá, vagy csak simán érzéstelenítőt használnak mint a fogorvosnál?

Mennyire fáj? Sokkal rosszabb mint egy "normál" foghúzás?

A fog helyét bevarrják vagy majd begyógyul mint a többi?

Ha varrják, akkor mennyi idő után van varrat szedés?

2014. okt. 2. 20:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen a gyökere meg ilyenek. Fogorvos is húz, ha olyan.

Nekem csak simán ki kellett húzni, az teljesen oké volt, semmit se éreztem, megvolt 1 perc alatt. Érzéstelenítőt adnak, nem altatnak.

2014. okt. 2. 20:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem fogorvos húzta ki. Én nem akartam, hogy varrják, így csak tamponálták, várnom kellett, majd a doki megnézte, hogy a vérzés megállt-e. Mivel igen, így nem kellett varrni
2014. okt. 2. 20:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Én a bölcsességfog eltávolítását jobban viseltem, mint a sima foghúzást :D De csak azért, mert a húzás hangja szörnyű volt, recsegett-ropogott, bölcsességfog meg egyben kijött. Érzéstelenítettek, az is bőven elég. Nekem azoknál vágni kellett az ínyt is, mert nem fértek el, nem tudtak kibújni (szerencsére rendesen álltak). Összevarrta, összesen 7 perc volt 1 fog. Utána a gyógyulás hosszabb, mint sima foghúzásnál, bedagadhat az arcod, fájhat, nehezen nyitod a szád, nem ehetsz és nem bírsz enni dolgokat. Az egyikkel 5 nappal később voltam varratszedésem, hát ott fészkelődtem a székben mert fáj t:D A másikkal 7 nap után, akkor nem éreztem semmit. Van néhány dolog, amire figyelni kell a bölcsességfognál, pl. a szájzár. Tornáztatni kell, sőt nekem a doki mutatta varratszedésél hogy hogyan kell feszegetni. Ja és én magánfogászaton voltam.
2014. okt. 2. 20:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha egyenesen áll, ki tudja húzni a fogorvos is, a röntgen alapján mondja meg, hogy vállalja-e; de jobban jársz a szájsebészettel, mert ha esetleg bármi gond adódik közben, ott azonnal lépni tudnak, bőven van gyakorlatuk. Érzéstelenítenek, feszegetést érezhetsz, többet nem. Ha ferde a fog, akkor felvágják az ínyt, hogy hozzá tudjanak férni, ekkor varrni is kell, egy hét után varratszedés, plusz néhány hét még, mire teljesen összehúzódik a seb.
2014. okt. 2. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!