Foghúzás után, mit tegyek?
foghúzás után rögtön és későbn is tejtermékeket figyasztottam ,nem tudva arról ,hogy ez nem ajánlott.
5 Napja húzták ki , fehér 'seb' vonta be a helyét a fogamnak másnapra ami most fogmosáskor véletlen leesett!! A seb alól folyt ki genny is . De most ,hogy megnéztem ,szépen gyógyult alatta ,csak a gyökérnek az egyik ''ága'' nem akar gyógyulni ,csúnya .( Dokiból elég colt egy időre ,valami javaslat?:/)
vissza az orvoshoz!
"tejtermékeket figyasztottam ,nem tudva arról ,hogy ez nem ajánlott"
Orvosi utasításra oda kellene figyelni. Biztos, hogy elmondta mit szabad és mit nem.
Ha nem akarsz egyelőre menni fogorvoshoz, akkor kenegesd betadine-nal, plusz antiszeptikus szájöblögető.
Amúgy nem mindig mondják el, hogy nem szabad tejterméket enni, illetve nem csak ettől fertőződhetett el, más oka is lehetett.
Az a legfontosabb, hogy a húzás helyén keletkezett vérrögöt vagy vérdugót vagy hogy hívják, azt ne piszkáld le aznap, sem másnap, stb... magától letisztul majd, ha ott tart már! Írod, hogy nézegetsz alá... hát ez nem a legjobb dolog! A fogkefével óvatosabban kellett volna bánnod!
Az, hogy fura csúnya színű a seb, az természetes általában.
A tejtermékfogyasztás tényleg nem ajánlott, de nem biztos, hogy ez okozta a bajt!
Ha lent a gyökér helyén van gyulladás, az lehet azért is, mert esetleg nem sikerült teljese egészében kihúzni a fogat. Vagy azért, mert húzás előtt már gyulladt volt a gyökér, és ez a gyulladt góc nem jött ki teljes egészében a foggal. Úgy olvastam, ha nagyon gyulladt már egy rossz fog alatt, és a szöveteket átjárta a genny, akkor képtelenség is egészben "kihúzni" azt a gyulladt micsodát. Tehát lehet maradt még bent valami ami ott dolgozik...
Azért bízz a dokiban, és menj mielőbb vissza! Gondolom röntgentből fogják látni, hogy mi a szitu.
Kérdeztem az orvostól ,hogy mit egyek .A válasza az volt ,hogy ''bármit csak a másikk oldalon egyek'' ...( -.- )
kicsit bunkó volt. Még várok egy két napot ,ha nem javul ,visszamegyek.
Mikorra kell amúgy visszamenned?
Ha túl messzi a dátum, akkor mielőbb menj vissza soron kívül!!!
(Állami fogászat vagy magán?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!