Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után mikor szabad...

Foghúzás után mikor szabad fogat mosni, szájvízzel öblögetni és enni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 2. 15:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Enni akkor szabad, ha már teljesen kiállt a zsibbadás, fogat mosni holnap reggel (ha ma húzták) és a seb körül csak óvatosan, puha kefével, öblögetni nem szabad, mert kijön a sebben keletkezett vérdugó, ami védi a sebet a fertőzéstől.
2014. szept. 2. 15:53
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

De ha fogat mosok, utána akkor nem szabad öblíteni?

2014. szept. 2. 15:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

De, szabad. Az öblítés meg az öblögetés nem ugyanaz.

A fogkrémet kiöblítheted nyugodtan (ahogy ihatsz is természetesen). Erősen zubogtatni a vizet nem szabad a szádban.

2014. szept. 2. 16:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Ok, köszönöm!

És esetleg tudnátok adni valami tippet, mit egyek? Barackot pl leturmixolva? Vagy tésztát? De milyen öntettel? (Paradicsomot nem ehetek, sajtot pedig nem szabad most.)

2014. szept. 2. 16:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak tejterméket nem szabad enni 4-5 napig, mást bármit ehetsz, persze első napokban ne egyél túl szárazat, vagy keményet, másik oldalon óvatosan egyél.
2014. szept. 2. 17:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Őszibarackot apróra vágva, másik oldalon el tudod rágcsálni, főleg ha jó érett és puha. Leveseket, főzeléket is tudsz enni.
2014. szept. 2. 17:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én bébiételt ettem, vagyis csak sütőtökpürét, az volt az egyetlen ehető :D Csecsemőkoromban is csak azt szerettem elvileg. Kicsit fel is cukroztam, hogy legyen benne picit több kalória. Főzeléket, bármilyen levest, rántottát. Apró tépkedett puha kenyeret meg husit a másik oldalon rágva. Ennyi jut eszembe hirtelen. Inkább csak az a lényeg, hogy ne legyen morzsálódós vagy durva, mint egy sütemény vagy pirítós. Holnaptól meg már tényleg bármit, csak majd mosd ki óvatosan a kis kajadarabkákat a sebből.
2014. szept. 2. 17:06
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a tanácsokat!

Igyekszem okosan csinálni mindent! Sokat segítettetek! Megy a zöld mindenkinek! :)

2014. szept. 2. 17:10
 9/10 zsozsi222 válasza:
hát nekem tegnap kihúzták a fogamat de én már ettem tejterméket és nekem nem lett semmi baj, de azért te ne egyél.
2014. szept. 17. 18:45
 10/10 A kérdező kommentje:
hála ég már minden ok! jobbulást Neked is!!
2014. szept. 17. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!