Fájhat-e a gyökérkezelt fog melletti fog?
a gyökérkezelt fog simán fájhat, sőt, pont úgy fáj, mint amikor lyukas volt, vagy úgy fáj, hogy hetekig fáj többszöri tisztítás, pucolás, sőt, halasztás (amikor olyan anyagot tesz bele a fogorvos, ami kipusztítja az idegeket) után is fájhat.
ugyanis a tankönyvük szerint a frontfogak két csatornásak, a rágók három csatornásak (a csatornákban vannak az idegek, ezeket reszelik ki gyök.kezelésnél) - de pl. mint nekem is - és szerintem a páciensek ötödének nem ennyi csatornája van, vagy elágazik a csatorna, és így maradhat a fogban ideg még kezelés (és hát tömés) után is, ami írtóra fáj!
sajnos már elég gyökérkezelésem (és több orvosom) is volt, hogy kiderüljön ez.
ráadásul drágább is, mert csatornánként számolnak a dörzsölt magánorvosok, én mindig többet fizetek és többet szenvedek.
amikor a külső rész fáj, akár az íny is gyulladt lehet, ez egy gyökérkezelés után simán meglehet, hisz bolygatták eleget ott a szádat...
a fájdalomcsillapítok egyben gyulladáscsökkentők is, nem vagyok gyógyszerpárti, de lehet, hogy érdemes szedni ilyenkor napi 2 szemet erre a problémára.
vagy valami homeopátiás, gyógynövényes gyulladáscsökkentést kell alkalmazni.
ja, nekem az is segített, mikor a fogorvosomnak megmondtam, hogy ha már úgyis gyökérkezeli, kicsit szélesítse ki a két fog közötti rést. ugyanis beletömődik a fogközbe mindenféle maradék, aztán fáj. ilyekor, ha már úgyis szétvésték a fogat, és oda a zománc, akkor már úgyis mindegy... kérd a dokit meg ha mész hozzá, kicsit szélesítse ki a rést a két fog között (azt az oldalt, ahol sajog)
ja. lehet a gyök.kezelt fog melletti fog is lukas, lehet, hogy már eddig is sajgott kicsit, csak a drasztikusabb állapotban lévő fog eddig elvonta erről a fájdalomról a figyelmed.
de én mindenképpen elsőként a gyulladáscsökkentést javasolnám (elsőként nem kemikália, ha az nem oké, akkor a gyógyszertári megoldások)
aztán a fogköz "tágítás"
és ezek után meg ha még mindig valami bibi van, egy röntgen, és végül a doki tárja fel a fogad - vagy a gyök.kezeltet megint, vagy akkor a mellette lévőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!