Miért fáj a gyökérkezelt fog?
Figyelt kérdés
A problémám nem mindennapi... volt egy törött fogam áprilisban, amivel elmentem egy magánorvoshoz, gyökérkezelte. Aztán kitisztította, kb 3szor mentem vissza hozzá, végig gyógyszerestömést tett bele, majd nyitott gyökércsatornával éltem úgy 1.5 hónapig.(NEM volt tályog a fogamon!!, mégsem tömte be). Aztán addig maradt a csatorna nyitott, míg begyulladt... újra jöttek a gyógyszeres tömések, majd végül nagy nehezen kaptam egy ideiglenes tömést, ami 2 hétig volt a fogamban. Nem volt semmiféle fájdalmam az elmúlt hónapokban, és nem voltam hajlandó többé ehhez az orvoshoz visszamenni, mert úgy éreztem csak a pénzzel húz le, és elcseszte a kezelést. Elmentem egy másikhoz miután magától kiesett az ideiglenes tömésem, és beletette a fogamba azt a hosszú tűt és iszonyatosan fájt! Aztán tisztította a gyökércsatornát, a végére megint nem fájt, letömte most ideiglenessel, viszont picit hasogat. Arra volnék kíváncsi hogy mitől??? Tályog már nem volt rajta aztmondta, hogy rendben. Időváltozástól lehet??2014. júl. 9. 11:53
1/12 anonim válasza:
Akkor azt bizony mégis elcseszték!
2/12 A kérdező kommentje:
Tudom hogy elcseszték le is írtam... az volna a kérdésem miért fáj :)
2014. júl. 9. 12:02
4/12 anonim válasza:
Lehet benne maradt valami baci
Bár épp azért szokták kitisztítani, de ha sok a gyökércsatorna, előfordulhat, hogy valamelyik nem lett teljesen tiszta. Meg fogat úgy tudom nem szabad nyitvahagyni, mindjárt le kell zárni ideiglenes töméssel
mert különben a szájból belemehetnek ételdrarabkák,
azzal együtt meg bacik
5/12 anonim válasza:
Csak remélni lehet hogy a fájdalom elmúlik magától
egy idő után -
6/12 A kérdező kommentje:
Készült röntgen! Amikor lekellett volna zárni, még áprilisba akkor nem volt semmilyen gyulladás benne, az orvosom mégsem zárta le...aztán addig húzta halasztotta az egészet, míg begyulladt, a röntgen óriási tályogot mutatott mivel heteken át éltem nyitott gyökércsatornával! :S Aztán ez húzódott vissza, viszont ez idő alatt nem volt semmilyen fájdalmam...Ez mind egy jó 2 hónap alatt zajlott. Ma viszont az új orvosom csinált szintén egy röntgent, aztmondta semmi probléma, nem tályogos már, viszont mégis alig tudta azt a kis tűt betolni mert fájt... utána ahogy tisztította úgy szűnt a fájdalom most ahogy betömte kicsit hasogat. Nem vészes, de furi, hogy az elmúlt hónapokbban nem volt fájdalom, most meg fáj
2014. júl. 9. 12:21
7/12 A kérdező kommentje:
Én egyébként tényleeg a frontra gondoltam hogy amiatt fájhat, mert perpill itt óriási vihar van nálunk és zuhog az eső :D meg az is eszembejutott hogy eltömődött a gyökércsatorna ami szoríthatta az ínyem, és azt érzem/éreztem
2014. júl. 9. 12:23
8/12 anonim válasza:
gyökérkezelés után még jelentkezhet fájdalom de ennek 1-2héten belül el kell múlnia.
9/12 anonim válasza:
De nem kaptál érzéstelenítést?
Akkor nem lett volna szabad nagyon fájnia
10/12 anonim válasza:
A végleges tömést meg akkor rakják bele, ha nincs
semmi fájdalom. Lehet most a hidegtől (időjárás) volt érzékeny
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!