Szerintetek ciki ha 21 évesen már van 5 tömött fogam ebből 1 gyökérkezelt + 1 ki lett húzva. Mennyire gáz ez a mai világban?
Húzott foga is majdnem mindenkinek van, gondoljunk
csak a bölcsifogakra- Ha nincs koronád, hidad, az
jónak mondható
Szerintem annyira nem.. a lényeg az, hogy stagnáljanak és ne romoljanak tovább. Nekem 1 húzott fogam van, mert elfelejtettem azt az egy tömöttet újra tömetni.
Te ne felejtsd el!
Jahm, és fogselymet is használhatnál, és szájöblítőt, ha nálad ez ilyen örökletes dolog.
18/L
Nem mindegy, hogy napi 2szer fél percet vagy napi kétszer 5 percet mosod, és persze számít a megfelelő technika is, hogy minden felületet alaposan átmosd.
Cikinek amúgy egyáltalán nem mondanám, hiszen ezt kívülről senki nem tudja, de azért 21 évesen a legtöbb embernek nincs ennyi tömése.
Ez a genetika egy baromság, ne higgy az előttem szólóknak. Ez a "rossz genetika" csak arra jó, hogy az ember elhárítsa a felelősséget arról, hogy elhanyagolta a fogait. Ha alaposan mosod, és az elérhetetlen részek miatt öblögetsz pl listerinnel, akkor nem lesz baj a fogaiddal, függetlenül a genetikától.
Nem ciki. Én 24 vagyok, 11 tömött fogam van, ebből kettő gyökérkezelt. Az egyik azért, mert gyökércisztám volt. Húzva még nem volt, de egyszer úgysem úszom meg.
5.-nek meg ne higgy, mert sokat számít a genetika. Fogorvos is mondta nekem, hogy moshatok akár napi ötször is, akkor se lesz jobb. Szüleimnek is rosszak a fogai. Használok én is fogselymet, meg jófajta fogkrémet, de igazából csak azért, hogy ne legyen sokkal rosszabb.
Nem ciki, inkább ciki, hogy ilyen dolgokat kérdezel. Gondolom nem tátott szájjal járkálsz a városban, hogy cikinek kelleme érezni..
A genetika szerintem még nem feltétlenül jelenti azt, hogy szükségszerűen neked is rosszak a fogaid. Nekem anyukámnak 38 évesen már protézisa volt apukámnak is korán. Mind a kettő állandóan járt fogorvoshoz, húzásra gyökérkezelésre.
Nekem 32 évesen 5 tömött fogam van egy sem volt gyökérkezelve. A lényeg, hogy fél évente menj el dokihoz, moss fogat igenis kétszer (az egy biztos nem elég) én használok fogselymet ill. gyógynövényes szájvízet. Így elkerültem a fogfájást és a fogászaton is max. apró töméseket csinálnak, de semmi komolyabbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!