Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől fájhat ennyire a fogam?

Mitől fájhat ennyire a fogam?

Figyelt kérdés
Már kértem időpontot orvostól de csak 2 héten belül tud fogadni. Borzasztó erős fájásom van. 3 napja úgy éreztem fáj a fogam. Vettwm be algopirint meg jegeltem stb. Lassan elmúlt..2 nap múlva megint visszajött a fájdalom csak most erősebben..egy ismerősöm adott nekem Dalacint és bevettem vagy 3at de semmi javulás. Azöta folyamatosan fáj. Jönnek ilyen hullámok és nagyon erősen lüktet. El sem tudom dönteni hogy a fogam vagy az ínyem fáj. Teljesen a fél álkapcsomban fájdalm van. Mitől lehet? Mivel oldjam a fájdalmam ebben a 2 hétben? Ma már sírtam a fájdalmtól.
2014. szept. 4. 13:44
 1/7 Daniell016 válasza:
Tudom ajánlani a sós öblögetést gyulladt ínyre, ha esetleg az is lenne a panasz. 1 pohár langyos vízbe kell 2 kiskanál sót rakni összekeverni amíg elolvad benne és 5 percig gargalizálni vele utána kiköpni. A gyulladt fogra nagyon jó a szódabikarbóna. Ha nem akarod megvárni amíg tudnak fogadni ahova jársz menj el máshova ellátásért!
2014. szept. 4. 13:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Sürgős esetben fogad a doki(fájdalom). Nalunk ki van irva a rendelőben. Egyebkent ismeros helyzet. Volt, hogy hónapokig vártam. Vagy például nem sikerult heteken at a gyökérkezelés. Nekem olyankor az algo flex jott be. Most is szedem, de csak fel szemet, es többnyire hasznal. Kitartás!!:)
2014. szept. 4. 13:51
 3/7 anonim ***** válasza:

A Dalacin antibiotikum, azt naponta 4-szer kell szedni 6 napig. (Ha az orvos máshogy nem rendeli). Akkor is, ha időközben elmúlik a fájdalom. Nem hiszem, hogy az Algopyrin használt a fogadnak, szerintem a jegeléstől lett jobb.

Ha budapesti vagy, tudnék ajánlani 2 magánorvost (az egyik a Délinél, a másik a Csillaghegyen van). Biztos nekik is hosszú a várólistájuk, de sürgősséggel szerintem az egyik tudna fogadni.

(Amikor én jártam így, gyökérkezelés lett a vége egy rossz tömés miatt.)

2014. szept. 4. 13:53
 4/7 anonim ***** válasza:
3 szem Dalacin nem is fog hatni, egy teljes dobozzal kell beszedni és nem szabad abbahagyni, ha nincs több, akkor sürgősen irass fel a fogorvossal, vagy háziorvossal, amíg nem tud ellátni a fogász, mert súlyos bajt okozhat ha antibiotikumot idő előtt abbahagyod. Ilyen esetben fogad a fogorvos és felír gyógyszert. kb 4-5 nap alatt elmúlik kb 1 hónapra a gyulladás, utána visszajön, ha nem kezelik ki a fogad.
2014. szept. 4. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Menj el fogorvoshoz, ilyen erős fájdalomnál soron kívül kell ellátnia. Azt meg ne mondjátok neki, hogy írassa fel ezt az antibiotikumot, mert nem ő kapta, hanem az ismerőse és ő adta neki, ez pedig eleve veszélyes. Tényleg menj el nyugodtan fogorvoshoz, el fog látni.
2014. szept. 4. 14:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne várj két hetet, menj a körzetishez (ilyen esetben azonnal fogadnia kell) vagy keresd fel a legközelebbi fogászati ügyeletet. Valószínűleg begyulladt a fogbeled. Ez a folyamat úgy történik, hogy először hidegre, majd melegre lesz érzékeny a fogad és erős fogfájás kíséri (először csak esténként, majd egész nap több fogra is kisugározva fáj). Végül a fogbél felmondja a szolgálatot és elhal, tehát a fájdalom egy időre megszűnik, egészen addig amíg a gyulladás el nem éri a további szöveteket (gyökérhártya, csonthártya...). Közben előfordulhat hogy a megrekedt genny a fog belsejében "kiemeli" a fogat, amitől az ráharapásra is érzékeny lehet (ilyenkor már elhalt a fogbél), vagy a gyökércsúcson próbál távozni és így egy gennyzacskót hoz létre a nyálkahártya és az állcsont között.

Amit tenni lehet ilyen esetben, az az azonnali gyulladáscsökkentés, majd a góc eltávolítása gyökérkezeléssel, szájsebészeti gyökércsúcs resectióval vagy a foghúzással. A gyógyszerek, fájdalomcsillapítók csak a tüneteket kezelik és csak időlegesen. Amíg a probléma oka jelen van (a góc), addig a tünetek is jelentkezni fognak egyre hevesebben. A Dalacin egy antibiotikum, amit a fogorvos kúraként szokott felírni és mindig addig kell szedni, amíg a dobozban van (napi 3x1). A szedése mellett tilos a tej és tejtermékek fogyasztása, ill. a túlzott napozás. A helyedben én azt nem szedném be, amit egy ismerőstől kaptál, mert ki tudja mióta van nála és hogy az ő esetében milyen koncentrációban írta fel az orvos. Jobb ha magad mész el a fogászatra feliratni és ott cataflamot is kapnál fájdalomcsillapításra.

Tényleg felesleges várnod 2 hetet. A maszek fogorvost nem érdekli a fogmegtartás, arra hajt hogy kiszedhesse azt a fogat és betegyen egy jó drága fogpótlást. Ez idő alatt az ügyeleten seperc alatt felírják a gyógyszert, ha kell elkezdik a gyökérkezelést és tesznek bele gyógytömést, a többit pedig szépen befejezi a körzetis fogorvos.

2014. szept. 4. 14:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitségeteket! Ma végül eljutottam orvoshoz sürgősben aztán kiderült hogy jönnek a bölcsességfogaim! :D Senkinek nem kívánom ezt a fájdalmat...és az az érdekes hogy csak az egyik oldalon fáj nagyon a másikon nem is érzem pedig ott is jönnek
2014. szept. 4. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!