Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Biztos jó lesz ez a tömés?...

Biztos jó lesz ez a tömés? Frontális.

Figyelt kérdés
Jobb oldalt a második fogam volt kilyukadva, ma betömték, de olyan fura. Maga a tömés alakja is fura, meg az anyaga... Nem fog ez leesni? Vagy szanaszét kopni ahogy harapok? Ráadásul a fogamat is csikorgatom. Nem tudom elképzelni, hogy lehet egy frontális fogat úgy betömni, mint egy őrlőt... Úgy=rendesen, hogy ne essen szét.
2014. szept. 1. 17:16
 1/5 A kérdező kommentje:
Mármint bal oldalt, de ez mindegy is :D
2014. szept. 1. 17:16
 2/5 anonim válasza:
Igen, szerintem igazodni fog a saját fogadhoz. Szépen formára kopik. Nekem is mindig furcsa volt, de aztán kialakul :)
2014. szept. 1. 20:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Lehet benne valami, ma reggelre már tökéletesen összeillik az alsó fogsorommal. A fogcsikorgatás kicsit meggyorsítja, azt hiszem :D
2014. szept. 2. 06:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Azzal tisztában kell lenned, hogy ez a tömés nagyon könnyen letörhet - ez sajnos elkerülhetetlen és a tömés fajtájától független. Vagyis kemény dolgokat nem szabad vele harapnod. Ez különösen érvényes ha frontfogat tömnek, hisz fizikailag nem "köt" a foghoz és nem bírja ugyan azt a terhelés.

Ha érdesnek érzed, akkor szólj a fogorvosodnak hogy simítsa le.

Az a helyzet a tömőanyagokkal, hogy bár próbálják leutánozni a fog fizikai (hőtágulás, kopás...) és kémiai tulajdonságait, ez sosem sikerül 100%-osan. Így előfordulhat hogy a fog elszíneződését (vagy fehérítését) okozó tényezők nem hatnak a tömésre és látszódni fog.

Fogcsikorgatás ellen a fogorvostól kérhetsz fogvédőt éjszakára, de akár sportboltban is lehet kapni.

2014. szept. 2. 16:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Pont ezért kérdeztem, mert egyszerűen fizikailag képtelenség, hogy úgy kötődjön a fogamhoz, mint egy tömés az őrlőfogban (benne)...

Azért remélem nem fog letörni, nagyon keményeket nem is igazán eszem. Almát, diót utálom :D Szóval vigyázok rá.

Fogvédőm van, a fogsoromra csinálták, de reggelre a földön vagy az ágyban szoktam találni, szóval nem tudom, meddig marad a számban... (Pedig tökéletesen illeszkedik, csak kiszedem/kicsikorgatom álmomban - nem tudom, hogyan.)

2014. szept. 2. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!