Biztos jó lesz ez a tömés? Frontális.
Azzal tisztában kell lenned, hogy ez a tömés nagyon könnyen letörhet - ez sajnos elkerülhetetlen és a tömés fajtájától független. Vagyis kemény dolgokat nem szabad vele harapnod. Ez különösen érvényes ha frontfogat tömnek, hisz fizikailag nem "köt" a foghoz és nem bírja ugyan azt a terhelés.
Ha érdesnek érzed, akkor szólj a fogorvosodnak hogy simítsa le.
Az a helyzet a tömőanyagokkal, hogy bár próbálják leutánozni a fog fizikai (hőtágulás, kopás...) és kémiai tulajdonságait, ez sosem sikerül 100%-osan. Így előfordulhat hogy a fog elszíneződését (vagy fehérítését) okozó tényezők nem hatnak a tömésre és látszódni fog.
Fogcsikorgatás ellen a fogorvostól kérhetsz fogvédőt éjszakára, de akár sportboltban is lehet kapni.
Pont ezért kérdeztem, mert egyszerűen fizikailag képtelenség, hogy úgy kötődjön a fogamhoz, mint egy tömés az őrlőfogban (benne)...
Azért remélem nem fog letörni, nagyon keményeket nem is igazán eszem. Almát, diót utálom :D Szóval vigyázok rá.
Fogvédőm van, a fogsoromra csinálták, de reggelre a földön vagy az ágyban szoktam találni, szóval nem tudom, meddig marad a számban... (Pedig tökéletesen illeszkedik, csak kiszedem/kicsikorgatom álmomban - nem tudom, hogyan.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!