Ki kell húzni 3 fogamat is, pedig csak 16 vagyok. Más is vesztette el a fogait ilyen fiatalon?
Ma próbálta meg az orvos kihúzni az egyiket, de sajnos letört húzás közben a koronája és utána már nem bírta megfogni, akárhogy kínlödott. Szörnyű érzés volt. :(
A másik kettővel egyébként is szájsebészhez küldött volna, mert azokból szinte ki sem látszik semmi.
Mi a menete az ilyen foghúzásnak?
Annyira szégyellem magam, a barátomnak sem merem elmondani, hogy ki kell húzni 3-at is. :(
Jesszusom!
És hogyan jutottál el addig, hogy a másik két fogad csonkká rothadjon?
Egyáltalán nem lényegtelen.
A szüleidet büntetni kéne... Ha ez így volt, akkor nem a te hibád a dolog, mivel a szüleid nem szoktattak rá az alapvető higiénés dolgokra. Suvickolhatod évek óta napi százszor a fogaid, ha a kezdetekben el lett cseszve a dolog... És hogy fogászhoz sem vittek rendszeresen... Hát le a kalappal.
A helyedben elkezdeném gyűjteni a pótlás árát.
Nekem hamar tönkrement a két felső metszőm, plusz a növekvő bölcsességfogaim kitúrták az egyik szemfogam. Amint elkezdtem dolgozni, az első utam a fogászhoz vezetett, húzás és porcelánhéj... Azóta merek mosolyogni nyitott szájjal. Sajnos a foghiány nem csak esztétikai probléma, hanem egészségügyi is - nehezített rágás, stb. És ha 3 fogad így tönkrement, akkor képzelem, a többi is milyen állapotban lehet. Részvétem. És erre ne sajnáld a pénzt. Valamint ügyelj a megfelelő szájhigiénére is, és bátran kérj a fogászodtól egyénre szabott szájápolási tanácsokat!
16 voltam, amikor az egyik csontfogam kihúzták (nyomta a bölcsességfogam). Szájsebész csinálta.
Először kaptam egy szurit az arcomba, pár perce kiküldtek, majd amikor lezsibbadt rendesen, a doki behívott. Fogóval megfogta, feszegette jobbra-balra és kihúzta. Eléggé fájt közben. De a technika biztos változó, nem vagyok fogorvos. Pár napig nehezen ettem és a fájdalom megmaradt 1-1.5 hétig. Eleinte fura, hogy valami nincs ott. :)
Előbb-utóbb úgyis megtudja, vagy észreveszi :D , csak bátran!
19/F
33 évesen nekem is eg pár fogam már hiányzik, de észbekaptam és próbáljuk a fogdokival kozosen megállítani a rohadást :d
aggódnod nem kell még akkor sem ha 5 fogad hiányzik. ma már olyan implantátumok vannak hogy észre sem veszed a iányát... persze amit sajnos ki is kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!