Igaz, hogy az új érzéstelenítőszerekkel (pl Utracarin) még akkor sincs fájdalom, amikor gyulladt a fog?
Figyelt kérdés
Voltam fogorvosnál, lidocaint adott és mondta hogy azért sajnos fájni fog mert nagyon gyulladt a fog. Egy másik fogorvos ismerősöm viszont azt mondta, hogy a gyulladt területet is lehet érzésteleníteni a mostani érzéstelenítőkkel, ami 3-szor 4-szer erősebb a lidocainnál2014. aug. 2. 16:01
1/3 anonim válasza:
A gyulladt területet sosem lehet 100%-osan érzésteleníteni.
Azt is figyelembe kell venni hogy az erősebb érzéstelenítők általában gyakrabban mutatnak akár komolyabb mellékhatásokat is (pl. procain és más észterkötésű szerek), ezért fogászatban inkább elkerülik a használatukat.
2/3 anonim válasza:
Nem epp a kerdesedre valaszolok,de voltam hasono cipöben,megemlitem,sosem kerdeztem milyen erzestelenitöt kaptam.nagyon gyulladt volt a fogam,par nap antibiotikum kezeles utan akarta ,de csak akarta az orvos kihuzni,az erzestelenitösemmit nem hatott,mar 2 kaptam,meg a fog közepebe is,majd hagytuk,annyira fajt,megemlitem,az erzestelenitökb. 1 ora mulva mar nem volt erezhetö(a szajamnal,nyelvemnel).Egy masik orvosnal,akinek elmeseltem,azt mondta nem jot kaptam.ott a gyökerkezelesnel,az erzestelenitö meg 4 ora mulva is erezhetö volt.
3/3 anonim válasza:
Szerintem ez így van.
Nekem már iszonyú gyulladt fogat is húztak ki nulla fájdalommal az ultracarin érzéstelenítővel.Sokkal modernebb szer,célzottabban és erősebben hat,érdemes olyan helyre menni,ahol ezt adják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!