Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen egy fogműtét?

Milyen egy fogműtét?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni. Augusztus 2.-án lesz a fogműtétem. A bölcsesség fogam alá nőtt az előtte lévő fogamnak, szóval így nyomja a gyökereket. Állítólag felvágják az ínyemet, és kiműtik a fogam. Ez mégis, hogy zajlik? Milyen lesz? Utána meddig fog fájni? Mit tudok majd enni? Altatnak, vagy csak érzéstelenítenek? 14 éves vagyok, nagyon félek.

Egyéb hibák miatt(szóismétlés stb.), elnézést kérek.

2014. júl. 17. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Először készül egy röntgen

Az alapján a doki látja, mi hol van

Valószínűleg több darabban fogják kivenni, mert úgy a legjobb

2014. júl. 17. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Injekciót fognak beadni.
2014. júl. 17. 14:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Ja meg előtte persze elérzéstelenítik, hogy

ne érezhess semmit. A végén valószínűleg összevarrják

Pár napig utána nem szabad enni tejtermékeket meg nem szabad piszkálgatni a sebet

2014. júl. 17. 14:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Utána próbálj meg a másik oldalon enni, de enni csak akkor szabad, mikor már kiment teljesen a zsibbadás,

különben az ember félreharapna

2014. júl. 17. 14:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is volt bölcsességfog műtétem, bár egyáltalán nem volt vele panaszom, csupán csak annyi, hogy elkezdtek kinőni és tolták a többi fogamat. Érzéstelenítésben csinálják, aztán felvágják az ínyt, úgy műtik ki. Elég fura érzés, amikor feszegetik, de semmit nem lehet belőle érezni. Végül összevarrják, nekem be is dagadt, de csak pár napig volt olyan. Bizonyos dolgokat nem ehetsz (tejtermékek), mást nem nagyon tudsz enni, mert kemény. X idő múlva (nekem 1 hét volt) van varratszedés. Mondom az enyém egyszerű volt. A lényeg, hogy maga a műtét nem fáj, utána húzódhat meg fájhat, de fájdalomcsillapítóval ki lehet bírni, óvatosan jegelni kell, hogy kevésbé liluljon be és a dagadás és hamar csillapodjon.
2014. júl. 17. 14:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettetek! És még azt szeretném kérdezni, hogy utána mikor lehet, mikor lenne jó fogszabályzót felrakatni?
2014. júl. 17. 22:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát a sebnek be kell gyógyulnia. Ha már folyamatban van a fogszabályzó, akkor a doki tudja csak megmondani, hogy mikor kerülhet fel. Ha még csak gondolkozol rajta és nem kezdődött el a dolog, akkor mire a röntgenek és minták után eljutsz odáig, hogy felkerüljön, bőven be lesz gyógyulva.
2014. júl. 18. 07:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Néhány héttel később, vagy egy-két hónap múlva is elég

feltenni, mikor már nagyjából begyógyult a seb.

Majd azt a dokiddal kell megbeszélned

2014. júl. 18. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!