Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Direkt héj, vagy fogszabályzás...

Direkt héj, vagy fogszabályzást válasszam?

Figyelt kérdés

Egyszer már volt fogszabályzóm, de visszamentek a fogaim... 100 ezer-be került, plusz még az ellenőrzések.

Gyönyörű volt mikor levették, aztán hordtam az éjszakait. Fogorvosom mondta, hogy rendben, akkor fokozatosan kezdhetem elhagyni.

Erre mihelyt elhagytam visszamentek...(Megjegyzem alá kellett írni egy papírt a legelején, hogyha ez megtörténne, az én felelősségem. Aztán utána itt olvasom, hogy valaki azt írja dupla annyi ideig kell hordani mint a rendeset. Hát nekem ezt nem mondta!! Na mindegy..Igaz, az se volt fenn 1 évig se...)

Ez régen volt. Azóta voltunk több fogorvosnál. Mondta is az egyik, hogy amilyen fogsorom nekem van, az genetika. Anyukámtól örököltem, hogy az első 4 fogam egy szintben, egy vonalban áll. Mellettük kicsi rés látszik oldalt, és csak ezután kanyarodik olyan ívesen a többi. Így szemből 4 fogam látszik, ha vigyorgok..A profilom meg nagyon csúnya. (Egyik fogorvosom ezt mondta rá első alkalommal: "Hm..Nem tudom, hogy a profilod rontsam el, vagy szemből?? xdd)

Ráadásul egymáson voltak az elülső fogaim, bár azt megoldotta a fogszabályzó meg azt, hogy lehozta az egyik szemfogam ami feljebb nőtt ki... Az elülső fogamból egy picike darab le is van törve, bár azt csak akkor látni, ha nagyon közelről nézzük. + hiába mosom, látom hogy szuvasodnak hátul is barázdazárás volt régen, de még így is látom. Egyet betömtek, de mondták, hogy a többi nem lyukas, csak ilyen alapból, úgyhogy nem kell tömni..Mondom ok. Ennek inkább örülök, bár ez most nem lényeges.. Van egy sárgás színük hiába mosom..

Meg még fogkő is talán(?), vagy én nem tudom..De valami réteg van rajt, amit le is lehetne kaparni, de inkább nem nyúlok hozzá

Hát megőrülök...Használok mindent pedig.

Na mindegy, most a GÖRBESÉG a lényeg elsősorban, de már nem tudom mit tegyek! Annyi mindent güriztem, hogy szépek legyenek, hogy legalább legyen egy szép mosolyom... De nem.. :(

Nagyon szeretnék szép fogakat.. De már megőrülök, úgy néznek ki. Elrontja az egész arcot, egy csúnya fogsor... Bocsi a nyavajgásért. Szóval ti melyiket ajánlanátok? Azon gondolkoztam, hogyha genetika, akkor a fogszabályzó hiábavaló. Vagy nem?! Egy másik fogorvos (a sok közül) pedig azt mondta, hogy "háááát..örökre kéne hordani (???) De hát jók így is nem?!" :D:D:D Szóval akkor kiakadtam... Valami megoldás kell! Valami okos írhatna.:)

2014. júl. 6. 23:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Nem tudom milyen fogdokinál voltál, aki kevesebb, mint egy év után le is vette a fogszabályzót. Ez nagyon kevés idő ahhoz, hogy normálisan beálljanak a fogaid.

Szerintem próbálkozz meg egy másik fogorvosnál állandó fogszabályzóval. Lehet, hogy 2-2,5 évbe is beletelhet, amire lekerül (plusz még utána egy év a minimum, amíg az éjszakait hordani kell, és csak utána fokozatosan leszokni) de akkor már biztos, hogy nem fognak visszaállni.

2014. júl. 6. 23:53
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi. én is ezen gondolkozom, mert a saját fogaim nem szívesen reszeltetném le
2014. júl. 8. 00:32
 3/3 anonim ***** válasza:

A direkt héj miatt tönkre kell tenniük a fogaidat, ahogy Te is helyesen írtad, ezért ez a megoldás kizárható.

Sajnos újra fel kell rakatnod egy fogszabályzót, majd utána az éjszakai retenciós készülék helyett válassz egy felragasztott sínt. Ez a hátsó fogfelszínre kerül, ott is marad, nem látható, és folyamatosan tartja a fogak pozícióját, nem fognak visszarendeződni.

Ez a legjobb megoldás gyakorlatilag.

(Sajnos én is hasonló helyzetben vagyok: volt fogszabályzóm, volt retenciós készülékem, nekem sem mondták, hogy meddig kell hordani, és visszarendeződtek a fogaim sajnos. Most tervezem én is ugyanezt, amit fentebb írtam Neked.)

2014. júl. 18. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!