Rövid idő múlva fogszabályzóm lesz. Alul-felül és egyszerre teszi fel a doki (fém). Írjatok le mindent, mire számíthatok?
A fogívtágító másnapra nagyon nagy kínokat okozott, de aztán az ki lett véve, és felkerült a fogszabi.
Az elején baromi rossz volt, főleg a szájpadlásomnál zavart az a fém, és néha a szám belsejét kidörzsölte, de aztán hozzászoktam.
Pár év múlva, mikor kivették, hiányzott napokig :)
Úgy megszokod, hogy észre sem veszed, hogy a szádban van! És utána olyan szépek lesznek a fogaid, hogy megéri!
Lényegében leírták. Az eleje szenvedés, aztán hozzászoksz. Később ha húznak az íven, akkor megint érzékeny lehet 2-3 napig, utána meg észre sem veszed.
Kidörzsölheti a szádat belül a fém, de ha van olyan rész, ami nagyon piszkál akkor lehet tenni rá viaszt (kérhetsz a dokidtól) és akkor nem fog fájni. Nekem szerencsére csak egyszer kellett használni.
A fogívtágítóról nem tudok semmit, nekem nem volt, helyette foghúzás, de feltételezem, hogyha azt helyettesíti, akkor az nagyon fog fájni.
Az emberek sokszor azért mennek dokihoz, mert nem tudják becsukni a szájukat, úgy kiáll a foguk, meg eláll, így úgy amúgy áll...
Szóval ne aggódj, be tudod majd csukni a szádat, beszélni is tudsz majd. Helyretenni akarják a szádat, nem elrontani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!