Szerintetek miért mondta a doki h figyelni kell a baba növekedését mert átlagon felül nagy? Mire gondol? Nem szeretnék császárt, de valószínű arra?
mekkora a babód?
Nekem most volt ultrahangom ma 30+2 hetes vagyok 1752 nekem azt mondták pont jó.
Nekem is ezt mondta tegnap azorvosom, hogy bár ő a jövő héten szabin lesz, de ha megyek a 32 hetes UH-ra, kérjem meg a lányokat (szonográfusok), mérjék meg a babát fejkörfogatra és súlyra is, mert a 4D UH-on 29 hetesen (a város legmodernebb gépével) 2000 g-ra becsülték a súlyát, 29 cm-t mértek fejkörfogatnak...stb...
A fundusom pedig 31 hetesen (tegnap) yx/k volt, ami 35 hetesnek felel meg.
Nekem más miatt is fontos a méret: ui. placenta praeviám van, ami esetemben annyit tesz, hogy a lepény alsó széle fedi a méhszájat.
A kislányomat 2 éve 37 hét 6 napra 2940 g-mal szültem 49 cm-el és 32-es fejkörfogattal...
Persze a terminus végén Ő is lehetett volna 3 kiló 70-80 deka is, de a 28. héten elkezdett nyiladozni a méhszájam, mire a nagy napon beértünk szülni már fájások nélkül volt 2 ujjnyi tágulás...
Most az lesz, hogy a kistesó lesz a "nagy" tesó! :D
Nem ijesztgetésnek, csak hogy a másik okot is tudd: még a csökkent glükóz toleranciájú (IGT) anyukák babája szokott nagyon nagyra nőni (a saját genetikájánál nagyobbra/ducibbra) Ebben az a gond, hogy ők nehezebben alkalmazkodnak a kintlétre.
Ha jó volt a cukorterhelésed és nem eszel egyszerre sok szénhidrátot, akkor ez a gondolat tárgytalan.
Minden jót és jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!