Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogfájdalmak, a fogszabályzó...

Fogfájdalmak, a fogszabályzó felhelyezése után?

Figyelt kérdés

Az normális hogy 2 nappal a fogszabályzó felhelyezése után borzasztóan fájnak a fogaim főleg evésnél?

Evésnél mindig akaratlanul elharapom belülröl az oldalt levő húst, ez el fog múlni?

Meddig lesznek ezek a fájdalmak?? (normális válaszokat ha lehet) 13/F

2014. jún. 19. 19:09
 1/6 anonim válasza:
Normális. Nálam azt hiszem, max 1 hétig tartott, utána elmúlott. 18/L
2014. jún. 19. 21:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Normális, még érzékenyek. A szád elharapása azért lehet, mert nem szoktad még meg teljesen a fogszabályozót, hogyan mozgasd az állkapcsodat, ez is el fog múlni. Sokan szétharapják a szájuk belső oldalát.

A fogfájás időtartama sok mindentől függ, mennyire szoros a drót, mennyit húztak, milyen szabályozásra van szükség stb. Egy-két hét alatt biztosan el kell múlnia, addigra tökéletesen hozzászoksz. (A fogak érzékenysége általában pár nap alatt elmúlik, a száj nyálkahártyájának kidörzsölése egy hét alatt.) Később, ha nagyot húznak, akkor megint lehet pár nap érzékeny periódus.

2014. jún. 19. 21:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Húú köszi megnyugtattatok :)
2014. jún. 20. 12:28
 4/6 anonim válasza:

1-es vagyok. Nekem sosem húztak rajta semmit, csak feltették, aztán a gumikat cserélték havonta. Tudtam, hogy rossz a fogorvos, de akkor ennyire? Sajnos mire kiismertem a fogszabályzóst, addigra kifizettem neki 60 ezret, szóval nem tudtam már váltani. Ja és még 20 ezret kért az éjszakai fogszabályzómért.

Mondjuk bármennyire is rossz fogorvos, beálltak szépen a helyükre a fogaim, csak kb fél évvel később, mint kellett volna.

2014. jún. 20. 14:38
 5/6 200025 válasza:

Amikor nekem feltették, azt hittem letépem úgy fájt.De pár hét múlva

aztán már nem is éreztem úgy megszoktam.Szerencsére nekem már levették. úgyhogy normális a fájás. 14/L

2014. jún. 26. 10:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Már megszoktam :))
2014. jún. 30. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!