Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályozás után állt már...

Fogszabályozás után állt már valakinek vissza a foga?

Figyelt kérdés
Mennyire használtátok az utána kapott éjszakait? És mennyi ideig? Nekem 3 évig volt állandóm és miután levették kb. 1évig szép volt de utána már nem nagyon használtam az északait és alul is meg fölül is kicsit elmozdultak a fogaim. Más is tapasztalt ilyen már? Ti mit csináltatok? Újra felrakatjátok vagy hagyjátok úgy ahogy van?

2014. jún. 12. 22:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem az éjszakai használatával is visszaálltak sajnos. Most már másodszorra szabályoztatom, idáig kb. 600 ezerbe került. A mostani orvosom szerint az első szabályozás után a fogakat a belő oldalukon fémszállal kellett volna rögzíteni. Meg volt lepődve, hogy nem így történt. Ha nekem ősszel leveszik a szabályozót, akkor így járnak el.
2014. jún. 13. 09:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, másoktól is halottam már, hogy jobb helyeken fogszabályozás után kapsz egy állandó sínt belülre(ami örökre ottmarad és szinte láthatatlan) de én gyerek fogszabályzásra jártam álltalános/gimi elején és én is csak sima estit kaptam :S Megnéztem ez a neve : life time retainer és kb 30.000Ft csak alulra :S Sajnos nagyon drága ez az egész mizéria! Amikor másodjára visszamentél nem csodálkoztak nagyon vagy nem mondtak olyasmit, h ez már nem tesz jót a fogaidnak? Én is tervezem újra felrakatni de már olyan technikával aminél az állandót a fogak belső felére ragasztják fel így kb láthatatlan maradna.
2014. jún. 15. 14:03
 3/3 anonim válasza:
Nekem 3 évig volt állandóm, utána kb. fél évig használtam az ideigleneset, éjszakára. 4 éve vették le, és nem tapasztaltam hogy visszamozdultak volna a fogak, de a fogorvos azt mondta hogy ez egyénfüggő hogy visszamozdul-e valakinek, azt mondta van akinek ugyanúgy visszaáll, mint volt, ami azért durva, mert elvileg ilyenkor nem a fog mozog, hanem a csont rendeződik át. Én nem rakatnám vissza akkor se ha visszamozdulna, ennyi erővel egész életemben hordhatnám annyit meg nem ér.
2014. jún. 22. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!