Van valakinek fogszabályzója? Ha igen, szereti?
nekem nincs. :) úgyhogy nem tudok neked segíteni.
2012. jún. 18. 20:59
Nekem van, és először elég rossz volt de én szeretem :D amikor húznak rajta kb. egy napig kellemetlen de nem vészes, nekem inkább azzal szokott problémám lenni hogy a drót kikezdi belül a számat mert elizélgetem valahogy, rossz szokás :D állandó lesz?
2012. jún. 18. 21:12
3/11 A kérdező kommentje:
igen állandó, csak még azt mondták hogy várnak fél évet mert még van két tejfogam:( (késői foghullató vagyok)
pedig már nagyon várom mert úgy utálom a fogaim. a két farkasfogam nem a helyén nőtt ki hanem sokkal felette.
Én annyira "szeretem",hogy 29 évesen újra felrakattam:)
2012. jún. 18. 21:50
Utálom. nem tudok rágni, se rendesen enni, fáj mint a bűn, a szám meg tök sebes belül. A harapásom teljesen elromlott a mozgatott fogaktól, most látszatra egész jó elől, de hátul egyetlen egy rágófogam se ér össze. Viszont a nyelvem már nem fér el csak úgy elengedve az izmokat a számban, csak hátrafeszítve. Össze vissza rágtam már a nyelvem meg a szám falát. Remek.
2012. jún. 18. 22:03
6/11 anonim válasza:
(nekem van)
kb 10 napig ugy fog fájni hogy csak levest meg pépest tudsz enni. Mindig figyelned kell arra, hogy a drótok ne álljanak kifele met tiszta seb lesz a szád. De 1 hónap után már nem fogod észre venni. Fontos, hogy miután felrakták az legyen az első, hogy fogszabályzóhoz valo fogkefét,tisztitó pálcát veszel,és naponta 3 szór kellene fogat mosnod ha pl. délbe nincs időd és étkezés után is őblitsd ki vizzel.
De ezzel nem elvenni a kedvedet szeretném mert ezekért cserébe nagyon helyre húzza a fogaid.
2012. jún. 19. 12:48
7/11 A kérdező kommentje:
8/11 anonim válasza:
Nekem tegnap rakták fel, hát... elég vacak érzés... nem tudok vele rendesen rágni szóval joghurtokat eszem, ráadásul nekem hidam is van... azzal pláne nehezebb enni, fájdalom persze van... feszíti a fogaim... de nem olyan vészes, ki lehet bírni, kis sebek is vannak a számban, de azok hipp-hopp begyógyulnak... szóval én próbálok pozitívan hozzáállni a dologhoz :)
2012. jún. 20. 21:30
én rémesen utálom. de nem a fájdalom a baj vele, mert az csak feltevéskor és aktiváláskor van. nem is az evés, vagy hogy sebes lenne belül a szám ...
hanem viselni rossz. rossz a tudat, hogy fogazabályzóm van, úgy beszélek, hogy ne látszódjon, csukott szájjal mosolygok (eddig is, ugyh ez nem változott), és a szám elé teszem a kezem, amikor nevetek. de szerencsére SENKI sem tudja h van.:))))))))))):))))))):)))))))))))
még 8 hónapot túlélek, aztán 'gudbaj' "imádott fogszabályozóm" ...
15/L
2012. jún. 22. 16:21
Én szeretem. Két hónapja van fent, de amennyire rossz és szokatlan volt az elején, annyira örülök most neki! Először nehezen fogsz tudni enni, szinte csak folyékony kajákat tudsz fogyasztani. De ez olyan 1-2 hét után elmúlik, és utána nem lesz vele gond. előfordulhat, hogy kikezdi a szádat itt-ott, vagy hogy egyik nap kicsit érzékenyebben és jobban feszülnek, mint máskor, hogy nem ehetsz azt, mait akarsz, mert nem esztétikus (pl ha a barátaiddal mentek enni, akkor a tészta-salátadarabok beleakadnak). Mindezek ellenére én megszoktam és megtanultam vele együtt élni. Mosni és tisztítani kell alaposan, megfontoltan kell enni, de ha olyan napom van, hogy fájdogál, akkor csak megnézem a tükörben, és a szemmel látható változás sokkal jobb kedvre derít. Ezért érdemes csinálni. :)
2012. jún. 24. 18:21
Kapcsolódó kérdések: