Foghúzás fájdalmai?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Holnap megyek fogat huzatni magánfogorvoshoz, azt mondják, hogy a városban az egyik legjobb doki ( nő ). A bal alsó rágó fogamat kell kihúzni, de igazából már nincsen nagyon széle/pereme, vagy hogy mondják :D Azt szeretném kérdezni, hogy hány injekciót kapok, illetve az fáj-e, meg, hogy maga a húzás része a dolognak? És kb. mennyi ideig tart? Köszönöm a válaszokat! :)2014. jún. 18. 14:52
1/11 anonim válasza:
Sok múlik a dokin, de azon is hogy milyenek a foggyökereid. Én régen nagyon féltem a fogorvostol... mert nagyon szemetek voltak, de most találtam egy nagyon jót, már húzott fogat is és egyáltalán nem fájt! Múltkor már mondtam neki, hogy a fodrászhoz már jobban félek menni. :-D Szal ha jól csin akk nem fàj. Ha nincs gond egy tömésnél nem tart tovább. Sok sikert! :-)
2/11 anonim válasza:
Hát maga az injekció az kellemetlen lehet, lényeg hogy legyen ellazítva a szád / állkapcsod. A húzás nem fáj, de szintén kellemetlen, azt érezni hogy feszegeti a doki. Az asszisztens megfogja a fejedet. Nekem azt mondta a doki hogy 10-30 perc, ehhez képest 2 perc alatt kint volt a fogam... lehetett alatta valami gyulladás talán hogy már nem ragaszkodott annyira a helyéhez. Az nem baj ha nincs pereme a fognak, azzal kezdi hogy kicsit visszatolja az ínyt (ezt nem érzed), és ott fog rá a műszerrel. Ha peched van és mégis eltörik vagy valami akkor tovább küld a szájsebészetre, de nem hiszem hogy ez gyakori lenne. Húzáshoz fölösleges amúgy a legjobb dokihoz menni, akkor már mindegy. Utána pár napig nem nagyon szabad öblögetni/köpködni, tejet, tejterméket fogyasztani. A fog helye megtelik vérrel és képez ott valami védelmet hogy ne a csontod látsszon ki, annak benne kell maradnia, ezért. Kb két hét a gyógyulás.
3/11 anonim válasza:
Nekem pénteken húzták.
Az nem fájt. De azóta folyamatosan szenvedek, ennyi fájdalomcsillapítót rég ettem meg.
Visszamentem, kitisztították, mert gyulladt, de nem lett jobb.
Remélem, neked nagyobb szerencséd lesz.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek:)))
2014. jún. 18. 16:12
5/11 anonim válasza:
Nekem két hete magánnál húzták ki az egyik fogam, amiből gyakorlatilag semmi nem volt már, csak az ínybe. Kaptam 3 érzéstelenítőt, majd doki kb. fél perc alatt (vagy még annyi se), kikapta. Semmit nem éreztem. Igaz nekem ez csak az egyik kisőrlő volt.
6/11 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm! :) Nekem is csak az ínyembe van már csak. Az érzéstelenítő fáj, kicsit kellemetlen?
2014. jún. 18. 21:20
7/11 anonim válasza:
#5 vagyok, nekem úgy szokta beadni hogy a helyét (ahova adja) azt is elérzésteleníti előtte, bekeni valamivel, szóval az sem fáj. :)
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2014. jún. 19. 07:51
9/11 anonim válasza:
2 hete húztak nekem is fogat.Le volt törve épp hogy látszott valami az ínyből.Az érzéstelenítés abszolút nem fájt kicsit kellemetlen de ki lehet bírni. Észre se vettem úgy kihúzta a letört fogat.Utána viszont szenvedtem mert begyulladt a helye ,nemrég jöttem rendbe.
Sok sikert!:)
10/11 A kérdező kommentje:
Megvolt, köszönöm!
2014. jún. 19. 15:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!