Gyökérkezelés után valóban pici az esélye annak, hogy megmarad a fog? Tapasztalatokat várok!
Egy hátsó fogam néhány éve betömte egy fogorvos egy kisebb lyuk miatt, egy ideje viszont elviselhetetlenül fájt, így tegnap elmentem egy másik fogorvoshoz. Azt mondta, a tömést csak úgy nem lehe cserélgetni, gyökérkezelni kellene és úgy tömni. Megijedtem kissé, mert anyukámnak több fogát is ki kellett húzni anno gyökérkezelés után, de mégis belementem, hátha megmarad.
A doki szerint egyébként általában megmaradnak a gyökérkezelés után a fogak, és mivel 72 évesen már elég rég praktizál és tényleg jó fogorvos, csak van tapasztalata.
Szerintetel? Ki volt már ilyen helyzetben?
Köszönöm!
Két gyökérkezelt fogam van.
Az elsőt 16 éve csinálták, a másodikat 12 éve. Semmi gond nincs velük.
Gyökérkezelés után megmarad fog.
Annyiban igaz, amit írtál, hogy évekkel később kevésbé lesz strapabíró. De ez hosszú évek után jelentkezhet.
Nekem egy gyökér kezelt fogamból letörött egy darab, kipótolták, aztán sajnos megint széttört, és ki kellett húzni, de ez kb. 15 év után történt, és a pótlással is még 2-3 évet kibírt.
Többi gyökér kezelt fogammal még nem volt probléma. Lekopogom :)
Koszonom az eddigi valaszokat!
Egyebkent meddig fajdogal utana? Mert most a falat tudnam kaparni, annyira faj, plusz a gyogyszeres tomesnek nevezett vattapamacska is kiesett, ami nem gond, mert szelloznie kell, csak baromira szaggat. :|
Semennyire nem kéne fájnia már, ha kiszedte az idegeket.
Illetve nekem is szokta mondani, hogy fájogathat, de az szerintem nem az a kategória, hogy szaggat. Esetleg hívd fel, vagy menj vissza, amint tudsz.
Nem értem, mi a gond?
Attól félsz, hogy a gyökérkezelés után elveszítheted a fogadat. De akkor mi más megoldás maradt? A húzás. Na attól 100%, hogy elveszíted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!