Kihúzza a fogam a doki, ha kiesett tömés miatt jelentkeztem be?
nekem is van egy porcelán koronám az első fogamon, azt nekem is totál lecsiszolta egy kicsi hegyes kis fogrész marad és arra rakott ideiglenes koronát amíg kész lett a rendes. De őszintén hogy azt gyökérkezelte-e van nem azt nem tudom én ilyenre nem emlékszem. De az elől van az más.
Ez a fog jobb oldalt lent az utolsó rágó fogam. Az az első fogam kb. 30 ezerbe volt, pedig csak egy fog, erre most nem szeretnék ennyit költeni, mihamarabb megszabadulni a fájdalomtól, mert már a munkahelyemen is ki vannak hogy állandóan a fog fájás miatt nem megyek. Ez is pont jó mert szerdán nem dolgozok.
A gyökérkezelt fog azért megy tönkre, mert nem megfelelő a szájhigiéné. Gyökérkezelni is drága, csatornánként 15e körül van magánban. Ha kihúzatod a fogad, a párja (felette v alatta) is tönkremegy, az előtte és utána lévő pedig bedől, szintén tönkremegy. Szerintem ez még drágább lenne.. Plusz szétesik az arcszerkezet, a temporomandibuláris izület kattogni és fájni fog, előbb utóbb jöhet a protézis. Miért jó ez?
Az emberből a fogait látjuk legtöbbször, mégis, ezt a részt hanyagolja el a többség a legjobban.
Miért nem mostok rendesen fogat, de most tényleg? Ki jár fél évente fogorvoshoz kontrollra? Évente? Miért nem? Nem lenne ennyi probléma, nem jutnátok el eddig.. A visszajáró kontroll még magánban is ingyen van, még a fogkövet is leszedik hozzá ajándékba.
Pedig biztos jó még a gyökere, de nem csináltatott röntgent sem, csak ránézett és azt mondta
"ezt ki kell húzni"- csak azért, mert nem akar vele "vacakolni", adott beutalót szájsebre, hogy utána mi legyen, azt sem mondta, kb. le sem sz*ja, azt,
hogy majd bedől oda a mellette lévő fog, nem érdekli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!