Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért félnek olyan sokan a...

Miért félnek olyan sokan a fogorvostól?

Figyelt kérdés
2009. dec. 25. 13:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem az osztály előtt megszégyenített többször ijesztgetés gyanánt általánosban, hátha amiatt majd visszajárok. AZ ellenkezőjét érte el vele. PL. 8 évesen azt mondta hogy műfogsorom lesz, meg megyek a szájsebészetre! BÚÚ! Mi tűnt a legjobb megoldásnak? ha elkerülöm azt aki oda tud juttatni tehát őt :) Minden sulifogászatot gyomorideggel és hányingerrel ültem végig még középsuliban is. Amúgy a mi fogorvosunk a körzeti praxisban fogadja a privát betegeit és sokszor nem ad injekciót vagy csak fél adagot a körzeti rendelésre érkező betegeknek. pl gyökérkezeléshez, kisebb tömésekhez stb. A m

ásik hogy sokszor csak elrontja a dolgokat. Pl van egy jó fog, koronával megmenthető, de kihúzza. Rosszabb esetben összetöri a fogójával és irány a szájsebészet. NEm egyszer hallottam már ilyet ismerőseimtől, és tapasztaltam is. Ez sem túl vonzó. Az ember alap önkritikája mellé sok orvos még hozzáfűzi a véleményét hogy "húúú de gáááááz". Na ezzel sem szívesen szembesülnek az emberek szerintem. Alapból zavarja Őket a rossz foguk, álmodnak vele, szenvednek tőle, főleg ha látható. Nem mernek mosolyogni, takargatják. Elmennek a fogdokihoz az meg elkezdi Őket dorgálni amellett hogy még súlyos pénzeket is ott kell hagyni. Ha odamegyek dolgozzon és kész! Lehetőleg gyorsan

2009. dec. 25. 14:08
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sajnos TB problémáim voltak, ami csak tinédzserkorban oldódott meg, azaz nem volt TB támogatásom.

Ennek köszönhetően a fogorvos csak szükséges esetben csinált bármit is. Általános első osztályában jól meg is kínzott, fájt rendesen. Szörnyű volt. Aztán már meg se vizsgált, volt hogy ordított velem, tiszta gyomoridegem volt.

Sajnos TB hiánya miatt nem tudtam megcsináltatni a fogam, s az egyik jóformán elrohadt, begyulladt, ki kellett húzni. Irány szájsebészet. Ott szó szerint kirángatták a maradékot. Sokkot kaptam.

Végül TB-vel kerültem a középsulis fogorvos jó pár rossz foggal. Nagyon paráztam. De iszonyat kedves volt, megértő, és nem szörnyűlködött, sőt! Szóval most már nem félek.

2009. dec. 25. 14:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

én pl azért mert rengetegszer nem kaptam szurit, csak vmi szar felvizezett sprével fújkálták a fogamat és elhitették velem h nemfog fájni, a f@szt nem, kur-vra fájt, és hiába mondtam nemfoglalkoztak vele. és nemcsak egy fogorvos volt ilyen.

aztán egyszer véletlenül egy másik fogorvos csinálta a fogam, kihúzta, és adott szurit normálisan, és semmit sem éreztem, és tökjó volt. remélem fúrásnál is ad majd szurit.

amúgy nagyon sok fogorvos lelketlen és agresszív. sztem azért félnek tőle

2009. dec. 25. 15:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert nagyon sok fogorvos egy hülye aki műhibák sorait követi el a szádban pl: foghúzás közben felszakította a szám sarkát vagy gyökérkezelés közben felsértette a szám belsejét fogtömésnél az uv lámpa annyira felforrósodott hogy égetett és hozzá érintette a nyelvemhez. ilyen dolgok stb... de azért van kivételek, vannak nagyon rendes és precíz ügyes fogorvosok is
2009. dec. 26. 22:57
 15/19 anonim válasza:
100%
Én merném állítani,hogy azt a két fogamat ki se kellett volna húzni,ha rendesen ellátta volna a doki!Ránézett és azt mondta,hogy ki kell húzni!Elkezdte rángatni és eltörte!Akkor mondta,hogy irány a szájsebészet!Ott azt mondták,hogyha nem töri el,akkor meg lehetett volna menteni!szóval semmiképpen se szabadott volna húzni!A harmadik fogamat gyökér kezelte dorgálások közepette, ami 16.000 Ft-omba került,mert akkor még nem voltam bejelentve a mostani lakóhelyemre!2 hónapja esett ki a tömésem és ráadásul rohadtul fáj!Én úgy tudom,hogy a gyökérkezelés után nem szabadna fájnia!Sajnos ő tartozik a körzetemhez!De pénzem meg nincs most egy másikra,így várok,mert hogy a körzetihez nem megyek az biztos!
2009. dec. 27. 12:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az általános iskolai fogorvosnál történt kezelés óta van félelmem a fogászattól. Érzéstelenítés nélkül 4 fogam tömte be egyszerre. Pffff...
2010. jan. 1. 13:30
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

én is az injekciotol félek : DD

nem egyszer voltam már fogorvosnál és érzéstelenítették, egyáltalán nem fájt a szuri de mindig félek tőle hogy fájni fog : DD

2010. febr. 11. 16:03
 18/19 anonim válasza:

Én egyáltalán nem félek az injekciótól vagy a szagoktól vagy a fúrástól

az élményektől annál inkább

volt h injekció nélkül gyökér kezelték a tesóm fogát ...

vagy beszólogatnak

vagy rossz kedvük van és idegesek pedig az nem a mi hibánk mégis velünk bunkóznak

stb itt sok esetet lehetett olvasni

szóval én a fogorvos és az élmények miatt nem szeretek járni

2010. júl. 12. 17:56
 19/19 anonim ***** válasza:
hát mikor kicsi voltam (6 éves) és az első mozgó fogam 2 után sem akart kiesni, anyukám elvitt fogorvoshoz és az nem tudta mit kell csinálni a kicsi gyerekek fogaival, szóval ahelyett hogy kihúz volna, fogta, és előrefele kitörte.szó szerint!! :S Persze ennek következtében elkezdtem üvölteni, aztán meg velem kezdtek el üvölteni hogy ne üvöltsek, így hát még jobban üvöltöttem. ezután ha fogorvoshoz kellett menni anyám frászt kapott úgy hisztiztem. most 14 vagyok, és már nem félek mert 7 éves korom óta fogszabályoztatok, és fél évente leszedetem a fogkövet úgyhogy már eléggé hozzászoktam dologhoz. de emlékszem, mikor először mentünk fogszabályoztatni a fogkitörős élményem után, már a váróban is sírtam a kedvenc plüssmacimat szorongatva...
2010. szept. 4. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!