Érdemes-e altatást kérnem a fogorvostól?
Ha ténylegesen elvégzik mindezt, akkor nem drága, sőt nagyon is jutányos.
Ha szétosztanánk külön műveletekre:
8 db fényrekötő tömés=80-120 eFt
4 db kisműtét=40-80 eFt
Fogkő eltávolítás=6-10 eFt
Röntgen=3 eFt/darab
Altatás=kb. 30-50 eFt
Én semmiképp nem kérnék altatást, két okból sem. Az egyik elég nyilvánvaló: felesleges kockázatot vállalnál vele. A foghúzás nem egy orvosi bravúr, úgy elaltatni viszont, hogy ne érezd a fájdalmat de közben ne halj meg, valamint hogy utána fel is ébredj, már igen. Szerintem ez a legnagyobb rizikó a "rutineljárások" során és ha ki lehet kerülni, akkor miért vállalnál felesleges kockázatot?
A másik indokom feltételezi, hogy nem egy extrém műtétről lenne szó, tehát pl. nincs begyulladva a teljes állkapcsod, az idegeid épek, stb. Ez esetben egy jó fogorvos/szájsebész tényleg el tud úgy érzésteleníteni, hogy érzel négy csípést az ínyedben, majd utána baromi kellemetlen érzés lesz, ahogy az állkapcsod egy vésővel taszigálják - de nem fáj! Mielőtt egy ilyen beavatkozásba belevágnék, egész biztosan körbekérdezősködnék pl. a váróteremben. Egyébként ha egyszerre kettőnél több bölcsességfogad kihúzását vállalja, akkor kezdj el gyanakodni, hogy nem egy lelkiismeretes orvossal vn dolgod - ez ugyanis drasztikusan meghosszabbítja a gyógyulási időt plussz növeli a fájdalmaidat.
Megértem, hogy rettegsz, de az altatás helyett inkább valamilyen más megoldást választanék: bódítást vagy hipnózist, ezekkel mind "megúsznád" a szorongást. Utóbbi sajnos elég drága lehet, mert még gyerekcipőben jár otthon az "ipar", de a fővárosban már több hipnodonta fogorvos is dolgozik. Az árakat illetően sajnos egyetértek az előző válaszolóval, a 200.000 Ft nekem is nagyon olcsónak tűnik - a hazai fizetések aránytalanul alacsonyak. Érdemes esetleg azt is átgondolni, ha már az anyagiakat említettük, hogy az altatás a nagyobb rizikó mellett jelentős plusszköltséget is ró a betegre.
Ha a 4 bölcsességfgoat egyszerre huzzák,akkor még a korházba is befektetnek mert nem tudsz enni inni,beszélni.
Azt megnézném,hogy ki az aki altatás nélkül kibirja ..feltételezem csak kontrollra jártok (szerencsére!) fogászatra:D
Én szép sorjában megcisnáltatnám ,nem hajt a tatár,akkor altatás sem kell.
Nem kell egyszerre megcsinálni a 4 bölcsességfogműtétet, ennyi. Lehet azt külön-külön is. Egyébként pedig 2-2-t simán ki lehet bírni, egy oldalon kell kiszedni az alsót-felsőt és nem lesz gond.
Én 20 éves vagyok, elvileg semmi bajom, télen mégis leállt a szívem egy altatás során. Pedig makkegészséges vagyok papíron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!