Mi történt a foggammal jesszus fogatlan leszek elől?
2 éve volt egy gyökérkezelésem amiben egy ideiglenes tömés volt 2 éven keresztül , amikor újra fogorvoshoz mentem az megvizsgálta az összes fogamat és kivette belőle a tömést és bevattázta, de nem tömte be.
Azóta is több mint egy hónapja nyitottan van a fogam és érzem amikor az arcomon keresztűl nyomom a fogammat akkor nyomásra érzékeny, fáj enyhán de amint elveszem az ujjam nem fáj.
Lehetséges hogy begyulladt az ínyem?
Mert nem is a fogam fáj mivel ki van idegelve és érzéketlen hanem a bal felső metsző fogam ahogy van az felett a gyökér fele fáj nyomásra.
Mi történik ilyenkor?
Lehetséges azé ha kitísztítja és betömi akkor minden rendben lesz?
Nem lehet, hogy csak oda sugárzik ki a fájdalom?
Nekem koronát kellett csináltatnom, és ezért lecsiszolták a job felső 2-s és 4-es fogamat. Rá pár napra el kezdett fájni a jobb alsó 5-s, de úgy, hogy azt hittem megőrülök. Mikor feltették felülre a koronát, mintha elvágták volna alul a fájdalmat.
Más... Az ideiglenes tömés miért volt bent ilyen sokáig?
Miért vár ilyen sokáig az orvos a töméssel? Egy hónapra nem szokták nyitva hagyni a fogat.
Ez úgy volt hogy hogy fogjavításokra jártam több fogam is volt sajnos ami rossz , még most is mert amit ez az orvos tömött az már rég ki is esett , a lényeg annyi hogy nem akarta betömni mert látta hogy még benne van a tömés mindig másik fogat talált amit megcsinált.
Aztán meg nem mentem vissza hozzá mert amúgy is szar töméseket csinál és még tartott benne a tömés is pont az ideiglenes tömés.
Tuti biztos hogy az ínyem fáj meg is van lilulva azon a részen és most addig tapecoltam addig nyomkodtam hogy meg is fájdult az ínyem és nem csak nyomásra.
Szerintem bele ment valami szutyok az ideg csatornába és begyulladt ott valami.
Most fél arcom zsibog, úgyhogy holnap irány egy jó doki.
De mit tud olyankor csinálni?
Újra idegeli kitisztítja és elmúlik az ínyemről a fájás vagy kihúzza a fogamat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!