Majdnem fogatlan, nehezen nyelő bácsinak kéne tortát sütnöm. Receptöltletek, tapasztalatok?
-Nem lehet darabos, egyneletlen textúrájú (pl gyümölcsdarabok a krémben nem jók, fullasztanak)
-Nem lehet rágós, tésztás mert nem tudja elrágni, főként pépeset, tejföl állagú ételeket eszik.
Tehát valami tortaként tálalható fagylaltot vagy krémpudingot keresek.
Anyukám régen mindig puding tortát sütöt. Jóval kevesebb tejjel készítette el a pudingot mint amit a recept írt, majd őzgerinc formában rétegezte a különböző ízeket.
Esetleg lehetne egy sütés nélküli túrótortát is úgy, hogy csak a túrókrémet csinálod meg és az lesz a torta. Én csináltam már ilyet.
Illetve lehetne még parfétorta, bár abból egyszerűbb a cukrászdai, mint elkészíteni.
Apukám szülinapjára csináltam gesztenyeszív tortát. Azaz elkészítettem a gesztenyeszív masszát és tortaformátumúra formáltam. Az is csak egy krém volt végülis.
tejföltortára keress rá
(lényege,tejfölt összekevered porcukorral,2 napra hűtőbe,tejföl ujjáépiti magát,nagyon finom krém állagat lesz és szépen megáll zselatin nélkül is)
Ezt diszitheted kis ételfestékkel ,rá gyertya,kész.
Köszönöm az ötleteket, sokat segítettetek.
Végülis egy csokoládés cheesecake készült, a kekszes alj nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!