Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fáj a foghúzás?

Mennyire fáj a foghúzás?

Figyelt kérdés
Rettenetesen fáj a fogam,lyukas-tömött:( holnap megyek orvoshoz.
2009. dec. 16. 15:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
62%
Nekem 2-t húztak. Az egyik egyáltalán nem fájt, szó szerint meg se éreztem, egyszer jobbra döntötte, egyszer balra és már kint is volt. A másikkal sokat szenvedett (pedig 5-ös volt az is), több fogóval neki kezdett, mire nagy nehezen kijött. Igazából ez sem volt fájdalmas, csak attól féltem, hogy beletöri a fogam a fogágyba, aztán majd lehet vésni...
2009. dec. 16. 15:16
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
ha még csak tömve van neked, akkor most gyökérkezelni fogják. nem fogják kihúzni ne izgulj. a gyökérkezelés pedig nem vészes, fogsz kapni előtte érzéstelenítőt.
2009. dec. 16. 15:16
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden fog gyök.kezelhető.

A foghúzás nem szabad hogy fájjon, mert érzéstelenítik.

Ez a fájdalmat elveszi,

de pszihésen nem mindenki egyformán éli meg azt,

hogy recseg, feszül, stb. húzás közben.

2009. dec. 16. 15:19
 4/16 anonim ***** válasza:

Kinek mi a nem vészes... :-)))

Általánosságban ha gyulladt fogat húznak sokszor kellemetlen dolog.. általában :-)

2009. dec. 16. 15:20
 5/16 A kérdező kommentje:

Az az igazság hogy a saját hanyagságomnak köszönhetem:(

kb 8 hónapja letörött belőle egy darab azóta érzékeny volt,akkor még kismama voltam,igy inkább megkiméltem magam a tortúrától,most viszont már rettenetesen fáj.Rágófogról vagyon szó,feltételezem már a gyökerénél van a szuvasodás és azért fáj ennyire,tulajdonképpen az egész arcom fáj már tőle.A gyökérkezelésről mesélt a férjem,hááát nem lennék oda érte.Egyébként a gyökérkezelés is alapellátásnak számit?

2009. dec. 16. 15:23
 6/16 anonim ***** válasza:

A gyökérkezelés nekem elég drága volt, igaz, én maszekhoz mentem és sokszor mentem vissza... de megérte. Ugyanis kb 5ször mentem vissza és négyszer is elmondta, hogy ne várjak sokat, lehet, hogy az egésznek annyi lesz egyszer csak, ki kell húzni. De szerencsére nem lett így, ötödszörre megoldották és most VAN FOGAM, ami jó érzés :)

Nem szabad kihúzatni fogat, sok doki, aki nem maszek, nem akar vele szórakozni, egyből kikapná.

Egy ismerősöm is úgy kezdett, hogy bement az SZTK-ba, aztán közölték vele, hogy "ezzel azt tudom csinálni, hogy kihúzom". Aztán másnap meg a másik doki egyből mondta, hogy mekkora hülye meg lelkiismeretlen volt a kollégája :(

2009. dec. 16. 15:37
 7/16 A kérdező kommentje:
sztk-ba fogok menni,sajnos nem tudom megengedni a magándokit.Nem bánom a gyökérkezelést ,amennyire fáj most még a húzást sem csak végre szűnjön meg a fájdalom!
2009. dec. 16. 16:03
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia! Igaz, kulfolodon élek, màsabb egy kicsit még a fogorvosi mentalitàs is, de ugy gondolom, minden valamirevalo fogorvos megprobàlja megmenteni a fogat ( még otthon is), igy tuti gyokérkezelni fogja...Hasonlo cipoben jàrok mint te egy kicsit, nekem is terhességem alatt lett két rossz fogam, két also molàris, az egyik szuvas volt, a màsik letort, akàrcsak neked;..Mult héten mentem a szuvas fogammal, ugy voltam vele, na ezt tuti kikapja, ez màr menthetetlen, de nem, gyokérkezelte. nem fàjt, ( bàr nem is volt mi, a fogbél màr rég elhalt), a màsikat( a letortet) épp tegnap gyokérkezelte...Jovo héten megyek vissza, a koronàkrol készit àrajànlatot :)

Szoval ne aggodj, bàr valoszinu, hogy egy sztk-s fogdoki csak rontgent készit eloszor, aztàn késobb hiv vissza pulpektomiàra..Szedj ibuprofent,az hatàsos a fogfàjàs ellen :)

2009. dec. 16. 16:42
 9/16 anonim ***** válasza:
ja, és még annyit, hogy a gyokérkezeléstol nem félj!!! Egyesek nagyon szeretik riogatni a tobbieket, hogy igy fàj meg ugy fàj, egyàltalàn nem fàj, annyiban kellemetlen, hogy sokàig kell nyitva tartanod a szàd, igy az àllkapcsaid egy kicsit fàjnak majd ...Egyébként is,én ugy voltam vele, " ugyan màr, szultem egy gyereket, mit nekem egy gyokérkezlés " :) :)
2009. dec. 16. 16:45
 10/16 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2009. dec. 16. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!