Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha kihúzzák az egyik nagyörlőm...

Ha kihúzzák az egyik nagyörlőmet, akkor a körülötte lévő fogaim bedőlhetnek, túlterhelődhetnek és azokat is elveszíthetem? Ez igaz?

Figyelt kérdés
2014. febr. 19. 00:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Állítólag igaz, de nem történik egyik napról a másikra. Nekem több mint 20 éve kihúztak az egyik 6-ost és nem csináltattam műt. Megdöltek, de más nem nagyon van velük. Járok rendszeresen fogorvoshoz és ő sem mondott semmit. Csak azt, hogy oda már nem lehet pótolni.
2014. febr. 19. 00:38
 2/4 sippara ***** válasza:
Nekem két-három éve húztak nagyőrlőt, nevetségesen nagy hézag volt a helyén, de mostanra egyszerűen eltűnt. Nincsenek megdőlve a fogaim, semmi, ha nem vagy fogorvos, meg nem mondanád, hogy volt ott egy plusz fog - mondjuk nekem azidőtájt nőtt a bölcsesség fogam is abban a sorban... Most így belegondolva vajon normális ez? Mármint, hogy így "összetolultak" mindenféle látható/érezhető nyom nélkül?
2014. febr. 19. 00:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Szerintem normális. Nekem is "összement", már a nyelvem se fér közé. A fogaim nagyon zártak, a fogselymet is alig bírom közényomni de azon az oldalon gond nélkül bemegy a fogak közé. Gondolom az íny és benne a többi fog is alkalmazkodik a változáshoz, csak ugye ez is ember függő, hogy mennyire és hogyan. Akkor ezek szerint annyira nem kell bepánikolni tőle :)
2014. febr. 19. 02:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem látjátok, de mindig megdőlnek, sosem "vándorolnak csak simán be" a kihúzott fog helyére a szomszédos fogak, egyszerű fizika az egész.

De egyébként elveszíteni nem 2 nap alatt fogod őket, meg nem is 5 év, 20-30 év már reálisabb.

2014. febr. 19. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!