Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Elveszíthetem amiatt a fogamat...

Elveszíthetem amiatt a fogamat, mert eléggé fáj és csak 5nap múlva tudok orvoshoz menni?

Figyelt kérdés
A saját orvosomhoz be vagyok jelentkezve,hétfőre. szk utcai ügyeletről elég rosszakat hallottam,meg hogy leginkább csak húznak.Magánrendelésre meg sajnos nincs pénzem.múlhat ezen az 5napon?úgy értem lehet ha ma elmennek meg tudnák menteni,hétfőn már nem?
2009. dec. 2. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincs kedvem kifejteni,de a lényeg az hogy ez az 5 nap már nem oszt nem szoroz.
2009. dec. 2. 18:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Remélem.. Nem tudom igazából azt se mi baja lehet,mert semmi elváltozás nincs rajta. Egyik percről a másikra belehasított.
2009. dec. 2. 19:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Hàt, azt hiszem hasonlo cipoben jàrunk...Mult hét penteken mentem el a dokihoz, mert egy anno letort ràgofogam szépen szuvasodott, a fog harmada màr barna volt . ( tudom, ciki,de ilyen-olyan okok miatt halogattam, sot, nem is fàjt)No, mult héten csinàlt rontgent,hàlistennek nem volt gyulladàs sehol, mondta, 9 -én menjek vissza, gyokérkezeli, majd koronàt kapok rà, csak egy ideiglenes tomést tett bele..Ez volt ugye pénteken, vasàrnap ota a falat kaparom, ugy fàj, most màr a fél àllkacsom fàj, bàr, hogy teljes legyen az oromom, azon az oldalon jon a bolcsességfogam is, alig birom kinyitni a szàm, szoval 10 kor, amikor nyit a rendelo, azonnal telefonàlok, hogy igy vagy ugy, de keressenek nekem ma egy idopontot. Itt, ahol élek, nincs sztk rendelés, az ugyeletes fogdoki is 60 km re, igy nehézkesebb. De nem érdekel, eltrappolok, mégha nincsis hely, és ràuvoltok, hogy azonnal kapja ki nekem ezt a fogam, tojok a gyokérkezelésre....Szoval...te tudod, ha szedsz gyulladàscsokkentot, és ugy gondolod, ki tudod huzni még 5 napig, ne menj el vele, csak nehogy ugy jàrj mint én....
2009. dec. 3. 09:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Áhh... tényleg egy cipő. Reggel nem bírtam és elrohantam egy másik orvoshoz. Pánoráma rtg,gyulladás nincs, ideiglenes tömés, ha nem segít gyökérkezelés ja és jön/nyomja a bölcsesség fog is. Persze estére megint elkezdett fájni.. nem tudom ez meddig normális tömés után
2009. dec. 3. 21:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Hello! a màsodik vagyok :)

Jelentem, én màr jol vagyok:)Azt nem tudom, hogy ideiglenes tomés utàn torvényszeru e hogy fàjjon, de ha ugy jàrsz mint én, h ideiglenessel a fogadban csak fàj, és fàj, és 2-3 nap utàn arra ébredsz, hogy annyira fàj, hogy remegsz ( mint én), és ugy be van dagadva az also àllkapcsod és a nyirokcsomok hogy orditasz ha ki kell nyitni a szàd, akkor azonnal keress egy dokit .

Tegnap ugye visszamentem a rendelobe, mondom a titkàrnonek, hogy lesz@rom, hogy rengeteg pàciens ul a vàroban, én , ha reggelig kell itt uljek, megvàrom. Na, jon a doki, màr mondja is rohogve: " Na miaz, csak nem fàj a jobb also molàris?" Mondom magamba, de fàj bazze, fàj", beulok a székbe, mondom neki, hogy tudom h gyulladt, igy hozzà sem lehetne érni, de azonnal kapja kifele ezt a szemetet, azt mondja " àà, nem , megmentheto még ez, most egy kicsit enyihtek a fàjdalmàn", és ugy, mindneféle érzéstelenités nélkul kifurta hatalmasra a szuvas lyukat ( gondolom h mindenféle genny, vagy hasonlo ki tudjon jonni) illetve a felszinen is reszelt. Irt gyulladàscsokkentot ( 400 gr ibuprofen) illetve kétszer kell 1 grammos!!!!!!!!! antibiotikumot szednem..Szerdàn pedig kiidegel. De érdekes, nem fàj :) Kezdem istenként tisztelni azt a dokit :)

Jo hoszura nyult a vàlaszom, ami fontos, ne vàrd meg mig gyulladàs lesz belole, nekem azt mondta a doki tegnap, àltalàban akkor màr kotelezo elballagni a fogàszhoz, ha a fàjdalomtol nem tud elaludni az ember, akkor màr nagy gond van..

2009. dec. 4. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!