Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meddig bírja egy gyökérkezelt...

Meddig bírja egy gyökérkezelt fog?

Figyelt kérdés

Múlt hét szombaton begyulladt a fogam a felső dal nagy metszőt kiszenvedtem vele a hétvégét majd hétfőn elmentem a magándokimhoz (random időpont nélkül :) )Reménykedtem benne ,hogy elvállal soron kívül ,mert nagyon szenvedtem és az SZTK-ba meg még egyszer be nem teszem a lábam .Hál istennek elvállalt tehát gyökérkezelte a fogam majd szerdán visszamentem ,mert nagyon begyulladt és kitisztította még egyszer írt fel anti-biotikumot és elküldött röntgenre majd holnap megyek vissza mert sajnos szerintem a mellette lévő kismetsző is begyulladt és szerintem azt is gyökérkezeli majd holnap (mert elhalt) mivel felette egy hólyag alakult ki ami kifakadt azóta. :(

A kérdésem annyi lenne ,hogy egy gyökérkezelt fog meddig bírja mert hallottam ,hogy letöredeznek idővel :/ és utána vagy húzás vagy korona .

2014. jan. 24. 02:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 fogam 14 evvel ezelott volt gyokerkezelve, es semmi bajuk azota. :)
2014. jan. 24. 05:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy rágófogam lett gyökérkezelve, baloldalt alul, kb másfél év után töredezett ki:( Első: mázlista vagy:)
2014. jan. 24. 05:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 30 éve alsó metsző melletti rágófog gyökérkezelt. Kissé el van színeződve, de semmi baja.
2014. jan. 24. 05:40
 4/7 cli_hlt ***** válasza:
100%
Nekem sajnos csak 2-3 évig bírta, de nagyon beteg volt már. Kapott egy koronát 3 éve, egyelőre azzal minden ok.
2014. jan. 24. 06:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat főleg ,hogy sokan leírtátok ,hogy melyik fogatok az.De nagyon örülnék ha lenne főleg felső front tapasztalat.
2014. jan. 24. 18:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ, mennyi foganyag maradt a kezelés után. Nagyon roncsolt, letört, pusztult fogak tényleg szétmennek egy idő után, ezért szokás őket valamivel megerősíteni (korona). Nekem 2 rágófogat kezeltek, mindkettő teljesen jó állapotban van, igazából csak olyanok, mintha simán tömöttek lennének. Mondjuk én időben mentem dokihoz, nekem nem volt letörve, nagyon mélyen kiszuvasodva..stb.
2014. jan. 24. 19:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a választ :) .Nekem a bal oldali egyes kettes lett az áldozat és valóban a fogak első ránézésre épnek tűnnek a kettesnek mesialisan az egyesnek pedig disztálosan van egy kis tömés bennük és valőszinű ,hogy a baktérium a kettő között jutott le és ezért gyulladtak be tehát akkor van rá esély ,hogy nem törnek össze 2 hét alatt
2014. jan. 25. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!