Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Muszáj kiszedetni a bölcsesség...

Muszáj kiszedetni a bölcsességfogakat?

Figyelt kérdés
Fogszabályzóm lesz, és még másfél éve a volt fogorvosom azt mondta, hogy ki kell szedetni a bölcsességfogaimat, mert hogy nem tudnak kinőni. Ó, de hát én biztos nem fogom hagyni, hogy felvágja meg anyámkínja... régi időkbe sem műtötték ki, jó helyen van az. Sőt azóta az egyik bölcsességfogam elkezdett kinőni, már félig kint van.
2014. jan. 21. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Régen is húztak fogat. A bölcsességfogakkal az a baj, hogy ha nem egyenesen nőnek, akkor kárt tesznek a többi fogban/állkapcsodban.

Ha az orvos azt mondja, hogy ki kel szedni, akkor valószínűleg ki kell szedni nagyobb bajok megelőzése érdekében. (Én is halogatom :D)

2014. jan. 21. 12:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó oké, de én abba belehalok, ha nekem felvágják altatás nélkül a szám..és hasonlók, mert mondta hogy nem altatnak. Egyszer kihúzta a fogam, olyan pánikrohamot kaptam a lyuktól ami ott maradt.. én nem bírom az ilyen dolgokat..
2014. jan. 21. 12:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon jó orvosom van. Már elkezdtek nőni a bölcsességfogaim vagy 1,5 éve, de egyik sincs még kint teljesen, csak mind a 4 kb. félig. De azt mondta, hogy amig nem zavarja a többit és nem okoz panaszt, nem kell kihúzni.

De ha valamelyikkel panaszod van azt muszály.. :)

2014. jan. 21. 18:56
 4/7 anonim ***** válasza:
fogszabi kezelésnél legtöbbször azért kell kihúzni, mert torlódást okozhatnak, ami tönkreteszi a többéves fogszabályozó munka eredményét. Gondolom ezt te sem akarod.
2014. jan. 22. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:
amúgy meg vannak magánrendelők ahol kiszedik neked altatásban csillagászati összegekért
2014. jan. 22. 20:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a cipőben járok. Utálom a műtétet, egyszer egy vidéki orvosnő 70 percig cibálta a fogam, persze nem foglalkozott azzal, hogy pokoli fájdalmam van, mert meg sem várta, hogy hasson az érzéstelenítő. Most kedden fogják kiműteni, várom is, meg nem is. Nagyon félek, mert ugye sajnos mindennek lehet súlyos szövődménye, de most már nem lehet vele várni. Egy tasak képződött mellette, ami rendszeresen begyullad.

Félek. Most nincs visszaút nem tudom tovább halogatni. Nagyon rendes orvosom van, azt mondta, hogy emelővel fogja megcsinálni, mert nem biztos, hogy fogóval rá tud fogni.

2014. jan. 23. 18:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Túl vagyok rajta! Pokolian fájt, de megérte!
2014. jan. 28. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!