Muszáj kiszedetni a bölcsességfogakat?
Régen is húztak fogat. A bölcsességfogakkal az a baj, hogy ha nem egyenesen nőnek, akkor kárt tesznek a többi fogban/állkapcsodban.
Ha az orvos azt mondja, hogy ki kel szedni, akkor valószínűleg ki kell szedni nagyobb bajok megelőzése érdekében. (Én is halogatom :D)
Nekem nagyon jó orvosom van. Már elkezdtek nőni a bölcsességfogaim vagy 1,5 éve, de egyik sincs még kint teljesen, csak mind a 4 kb. félig. De azt mondta, hogy amig nem zavarja a többit és nem okoz panaszt, nem kell kihúzni.
De ha valamelyikkel panaszod van azt muszály.. :)
Ugyanebben a cipőben járok. Utálom a műtétet, egyszer egy vidéki orvosnő 70 percig cibálta a fogam, persze nem foglalkozott azzal, hogy pokoli fájdalmam van, mert meg sem várta, hogy hasson az érzéstelenítő. Most kedden fogják kiműteni, várom is, meg nem is. Nagyon félek, mert ugye sajnos mindennek lehet súlyos szövődménye, de most már nem lehet vele várni. Egy tasak képződött mellette, ami rendszeresen begyullad.
Félek. Most nincs visszaút nem tudom tovább halogatni. Nagyon rendes orvosom van, azt mondta, hogy emelővel fogja megcsinálni, mert nem biztos, hogy fogóval rá tud fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!