Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire kell épnek lennie...

Mennyire kell épnek lennie egy gyökérnek, hogy koronát lehessen rátetetni?

Figyelt kérdés
A régen gyökérkezelt fogam ínyig letört az évek során. Most csináltatom a fogaimat és megkérdezte a doki, hogy akarok-e koronát rá vagy kihúzzuk. Majd döntsem el a következő alkalomig, de én olyan kis fekete csonknak látom, erre hogy jönne a korona? Nekem menthetetlennek tűnik. Egyik fele kilóg kicsit, az fekete, másik felére még az így is rá van nőve. Többi fogam már szép, hiánytalan, lehet ezt sem kéne kihúzatni.
2009. nov. 27. 00:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ha a fogorvos azt mondja lehet, akkor lehet. Ő jobban tudja.
2009. nov. 27. 00:27
 2/5 anonim válasza:
Lehet rá csapos fogat tenni. Legyenek egyenesek a gyökerek és csúcsig kitisztíthatók, betömhetők, és ne legyen begyulladva. A letört korona nem akadály. Nekem is van olyanon.
2009. nov. 27. 00:29
 3/5 A kérdező kommentje:
Mielőtt koronát tesznek egy gyökérre, csinálnak röntgent, megvizsgálják, hogy renben van-e minden lent? Nem mintha nem bíznék a dokiban, csak nem szeretném, ha utána begyulladna, szenvednék vele. Kb. 2 éve volt ott egy gyulladás az ínyemen, de elmúlt. Azóta nem fájt, lehet, hogy más volt az oka. Nem értek ezekhez a dolgokhoz, ezért parázok kicsit. Köszi a válaszokat!
2009. nov. 27. 00:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Előtte gyökérkezelni fogja a fogadat valószínűleg és utána tesz majd rá koronát
2009. nov. 27. 00:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Elveilg 1 mm-nek minimum kellene lennie a fognak az íny felett, hogy az csappal felépíthető legyen. Ha az ínyed már rá van nőve az egyik felére, én azt mondanám, hogy menthetetlen. De még nem vagyok fogorvos, szóval a kérdés, hogy bízol-e a dokidban, elvégre ő orvos. :)
2009. nov. 27. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!