Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell az okosabb nőknek/férfiaknak feltétlen gyökérnek lenniük?
Akárhogy is gondolom, azoknak, akiknek van esze, sosem a jóba fektetik bele.
Sosem a köz érdekében, sosem mások megsegítésére fordítják eszüket, tehetségüket.
Inkább saját, önző vágyaiknak élnek, vagy maximum a családnak szórnak le morzsát a "zsákmányból", de inkább önépítésre használják.
És ez elborzaszt.
Mit értesz mások megsegítésén? Adakozást?
Alapvetően mindenki arra törekszik, hogy először a saját erőforrásait teremtse meg.
Pont, hogy te látod rosszul a dolgokat. Azt hiszed, hogy valaki attól lesz okos és jó ember, hogy gazdag. A tévedés itt, van. Bár valóban a vagyonos embereknek kellene okosnak lenniük, a valóság nem ezt fedi.
F/18
Konkrétan, globálisan, az emberiségről.
Mások megsegítése? Hogy nem használja ki a butábbat, hanem próbálja felhívni a figyelmét olyan dolgokra, amin az sosem gondolkodna, ami nem fordulna meg a fejében. Vagy akár tanítaná, talpraállítaná a másikat, támogatná, akár csak gondolatokkal, inspirálná, stb.
Nem, nem pont a vagyonosokra gondolok. Van ugyanolyan okos pitiáner, mások, balgábbak zsebéből pénzt kicsaló "műszaktudorok" (tanár, magánorvos, ügyvéd, vállalkozó, és még sorolhatnám), mint tolvajok, vagy übergazdag tőzsdeügynökök. Ezek mind a maguk malmára hajtják a vizet.
Pedig az egész világról gondoskodni kellene. Ha lenne elég eszem hozzá, megtenném. De sajnos buta vagyok, és nem tudom átlépni a határaim, így csak nagyon kicsiben vagyok képes ezt tenni.
Kezdjük ott, hogy tisztességes munkából csak kevesen tudnak meggazdagodni.
Akik nem munkából gazdagodtak meg azoktól eleve ne várj el empátiát, akik meg munkából... na azok vannak kevesen.
Szerintem ha olyanról beszélsz , akinek jól megy a szekere az természetesen előbb a családjának fogja leadni a zsákmányt aztán barátoknak. Persze ő is benne van a listájában, hiszen amit magának arat le azt önmagunkra is lehet haszonra fordítani. Idegen embereknek én is meggondolnám 1000x-szer. Tudod majd megtudod ezt, ha minél több embert fogsz ismerni. Szerintem ők is így vannak vele.
Most amúgy okos és gazdag emberekről beszélünk, vagy kikről is van szó ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!