Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Apától merjek kölcsön kérni...

Apától merjek kölcsön kérni pénzt?

Figyelt kérdés

Még sose kértem semmire pénzt a szüleimtől, max buszra, vagy apró dolgokra. Most viszont elég gáz a helyzet.

Nekikezdtem a fogaim javítgatására. Olyan fogakat is gyökérkezelni kellett amiről nem is tudtam, hogy rossz. 7!! db fog. Van amit úgy kell felépíteni. Ezekre kell korona. Az a baj, hogy csak cirkon koronát-hidat tudnak nekem csinálni mert van egy kis fémallergiám. 70.000forint egy db fog. Ez rengeteg pénz. Már így is kb 400ezret költöttem a fogaimra, és ez még csak a tömés, gyökér kezelések, húzás, fogkő, ciszta elt. És még vár rám egy fehérítés, bár arról le tudnék mondani, de ha már egyszer megcsináltatom gondoltuk, legyen tényleg szép fehér. Már csak kb 200ezrem maradt erre a célra. És sokkal több kell. 2 hónap múlva kapom meg elvileg a végleges fogsoromat, addig még maximum 200ezret tudok összeszedni. Ha jól számolok, mindennel együtt még így is kell 3-400ezer forint közti összeg. Nem erre számítottam. Most nem tudom mit tegyek, várjak még hónapokat erre vagy kérjek apáéktól pénzt. Tudom, hogy bármit megadna nekem, de nem tudom szabad e, vagy, hogy meg kéne oldanom magamnak és őket békén hagyni ezzel.

2013. dec. 4. 16:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Kérj. Max nemet mond.
2013. dec. 4. 16:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Jól mondja az elsö válaszoló!

Ha megtehetik biztos adnak...

Bár itt nagyon sok pénzről van szó :)

2013. dec. 4. 18:11
 3/7 automatakoktel ***** válasza:
Szabad kérni.
2013. dec. 4. 21:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Mondd el nekik

Esetleg mondd, hogy "Karácsonyra kérnéd"

(mert szeretnéd, hogy meg legyenek csinálva a fogaid)

2013. dec. 4. 21:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Húha, valami nagyon pénzéhes helyre mentél. Ezt olcsóbban is meg lehetett volna úszni. Ha pesti vagy a Medconnexusnál 36ezer egy cirkon korona és pl. a Bebe Dent-nek pedig összességében vannak jó árai, és ott nem ilyen pénzéhes a doki, hanem tisztességes. Én is először egy ilyen pénzéheshez mentem, kihúzgált egy pár jó fogamat, rá akart beszélni minden hülyeségre, akkor léptem és kerestem olyat, aki nem lehúzni akar, hanem tisztességesen kezelni. Ha nem akarsz apukádtól kérni, (én biztos nem kérnék, inkább várnék), esetleg vehetsz fel kölcsönt is bankból.
2013. dec. 5. 10:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Fémallergia általában nikkel allergia, porcelánkoronánl is csinálnak allergiásnak valót,én is az vagyok,nikkelmentes porcelán koronám van 5 éve. 70ezer/korona rengeteg.

Kérj pénzt,de keress egy olcsóbb fogászatot is,mert ez rablás.

2013. dec. 5. 15:02
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi. Én nagyon szeretem a fogorvosaim és nagyon bízom bennük, tudom, hogy drága, de így is annyi fogamat megmentették amit mások kihúztak volna ( előtte 3!) másik fogorvosnál voltam. Olcsóbbak voltak de kihúzták volna a fogam. Igen tényleg rablás... De ragaszkodom hozzájuk. Erre is több hónap volt mire rávettem magam, hogy elmenjek hozzájuk. Én sosem sajnáltam a pénzt ilyen egészségügyi dolgokra, igaz, hogy olcsóbban is meg lehetne oldani. Nem budapesti vagyok, elég messze lakom.

Hát nagyon félek ettől a pénz kéréses dologtól. A másik lehetőség tényleg a banki kölcsön. Hát majd meggondolom. Gondoltam rá, hogy majd jövőhéten bemegyek a bankba, hogy egyáltalán kapnék e. Végül is nem szól nagyon semmi ellenem úgyhogy szerintem kapnék.

2013. dec. 5. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!