Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lila Duzzanat a szájüregben?

Lila Duzzanat a szájüregben?

Figyelt kérdés
A szájüregem jobb oldalán, egy lila ér színű duzzanat van, már régóta, nem fáj, nem vérzik semmi extra, ha magas avérnyomásom kicsit dúzzadtabb, ha alacsony akkor teljesen bele olvad a bőrbe tehát nyelvel nem is érezhető, nem piros mint a daganat hanem ilyen lila ér színű, volt már valakinek ilyen?

2013. nov. 28. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező?

A leírása alapján két dologra gondolok. Vagy egy kis sérülés következtében véraláfutás keletkezett, vagy, ami valószínűbb, egy hajszálér felszaporodástól van szó.

[link]

Ez tulajdonképpen egy jóindulatú érdaganat. Nem kell aggódnia, azonban mindenképpen mutassa meg orvosának, mert a hemangióma mérete idővel nőhet, és egyre nagyobb területet foglalhat el (nem minden esetben). Ha esetleg sérül (megharapja véletlenül, megszúrja halszálka...) akkor nagyon nehezen elállítható vérzés indulhat belőle.

A vérnyomásproblémájával forduljon háziorvosához, vagy szakemberhez.

2013. nov. 29. 07:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elnézést a pontatlanságomért. Az "azonban mindenképpen mutassa meg orvosának" alatt a fogorvosát értem.

Ez előző válasz írója

2013. nov. 29. 07:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Elmentem dokihoz, köszönöm a válaszokat először is, a doktor szerint, ez egy jóindulatú ér daganat, az erek össze tódultak sérülés miatt valószínüleg elharaptam többször, 1 hónap mulva controll ra megyek ahol kiderül hogy nőt e ha nem nőt marad bent, ha nőtt akkor kiveszik de nem vészes :)
2013. dec. 6. 01:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A lehető legjobb ilyenkor a megfigyelés. Jó fogorvosa van.

2013. dec. 8. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!