Beutalót "nyertem" a szájsebésetre. Rettegek tőle nagyon, már a második beutalómat irattam meg, mert nem mertem elmenni. Voltatok már szájsebészeten? Mi történt veletek? Élménybeszámolókat kérek. Mennyire fájt?
Kérdezd meg az orvost, mit hogyan csinálnak, talán
akkor kevésébé fogsz félni
Hello!
Múlthét szerdán húztak egy 5-ös őrlő fogamat. Kaptam három injekciót, kettőt kívülről, egyet a szájpadlásomba. Egyik se fájt, de még nem is volt kellemetlen. A szájpadlásomnál szólt a doktornő, hogy ez kicsit kellemetlen lesz. Nem volt kellemetlen az sem.
Kb. 20 percet üldögéltem odakint, mire újra beszólítottak. (A várakozás közben egyszer nyílt az ajtó, a frász jött rám). Kihúzta, nem éreztem semmit. Fél óráig kellett szorítanom a nyomókötést, aztán kiköptem. 2-3 óra múlva kezdett feloldani az érzéstelenítő, és kezdett fájni. Egy Algoflex Forte-t bevettem és aztán ennyi.
Ma voltam újra a bölcsességfogammal. Beékelődött a 7-es fog és az állkapocscsont közé. El volt törve a gyökere. 4 szurit is kaptam (szintén nem volt még kellemetlen sem). Kint nyugodtan próbáltam ülni, hogy ne dolgozza ki a szervezetem az anyagot. Másfél órán át vésték, kalapálták, feszegették. Semmi fájdalom. Hozzáteszem, csontot véstek, hogy ki tudják szedni a fogat (darabokban). Volt némi kellemetlen pillanat, amikor felszisszentem. Összevarrták. Még csontképző anyagot is beraktak a varrás előtt (minikockacukorlöttybemártva). Most itt fekszem és jegelem (fagyasztott borsóval, két napig) a fejem, hogy ne dagadjon duplájára, és csak azt tudom mondani, hogy hagyj fel a félelemmel. Indulj a fogorvoshoz, ki fogod bírni! Tényleg! Ha ezt a törött rosszaságot kihúzták, a jövőre nézve is szerintem fontos, hogy ne veszítsd el a fogadat a rohadt fájdalom miatt. Járj félévente ellenőrzésre. Most azelőtt bevettem az Algoflex Fortét, hogy elkezdett volna fájni. Fontos, hogy 6 óránként vehetsz be egyet. De olvasd el a kezelési útmutatót. Nekem bevált. Krisztián
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!