Tudnátok tanácsot adni? Tegnap voltam szájsebészeten és kihúzták az egyik felső fogam amely letört. Össze is varrták a sebet.
Tudnátok segíteni, hogy ápoljam és, hogy mit ehetek? Fogat is moshatok már? És ha mosok fogat akkor természetesen érheti víz is nem?
Azt vettem észre a seb körül fehér, nem fáj..ez baj?
Köszönöm a válaszokat!:)
Remélem, adtak fájdalom csillapítót meg gyulladás csökkentőt és akkor már elég jó a helyzeted!
Amit szopogathatnál (akár minden második órában) az a TRAUMEEL nevú homeopátiás gyógyszer, ami szuper ilyen műtétek után, mert nagyon gyorsan fog gyógyulni a seb. Második szedési naptól már elég lesz a napi 3-szor 1 elszopogatása, éhgyomorra.
Szokták mondani, hogy tejet ne egyél-igyál! mert akkor jobban begyullad.
Nem szabad szívogatni, mert akkor kijön belőle az a vérrög, ami később az ínyt fogja alkotni!
Szerintem a többi fogadat moshatod, de ezt az egyet én min. 1 hétig nem piszkálnám! és olyat ne egyél, ami apró magvas, mert ha belemegy: hogy szeded ki? Jobbulást!
Az jó, ha nem fáj
Akkor nincs más teendő vele
Az első napokban inkább leveseket egyél
Vagy ha rágni kell, a másik oldaladon
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Az orvos semmit nem írt fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!