Ha át van törve a bölcsességfogam, de nincs hely neki és ki kell szájsebészeten szedetni, akkor mitől függ, hogy altatnak-e vagy csak érzéstelenítenek?
Figyelt kérdés
Ha altatnának,benn kéne maradni éjjelre nem?Én viszont azt nem tudok semmiképpen sem,mert van egy kislányom és a párom dolgozik,szabit nem tud kivenni és senki nem tud vigyázni a kicsire.2013. aug. 30. 09:33
1/8 anonim válasza:
csak a legszükségesebb esetben altatnak, egy bölcsességfog kiszedése nem az a kategória, amit altatásban kéne végezni
nekem mind a négyet a szájseben vették ki, szintén azért, mert nem volt helyük kinőni
érzéstelenítés, vágás, kiszedés, varrás
2/8 anonim válasza:
Egy fog miatt nem fognak elaltatni, maximum ha nagyon kéred (én Németországban élek, itt van olyan opció, hogy "nem akarok fogorvost látni, ezért altassanak el", nem tudom, hogy otthon ez mennyire kívánságműsör). Szerintem nem érdemes egyébként, nekem 3 bölcsességfogamat vették ki egyszerre helyi érzéstelenítéssel, és semmi bajom nem volt. Az altatás egészséges fiataloknál biztonságos, de járhat vele egy csomó kellemetlenség, pl. hányinger-hányás, ami nem hiányzik friss sebbel az ember szájában.
3/8 anonim válasza:
az én bölcsességfogam sem fért ki semmiképen az állkapcsomat meg kellett bontani oldalról, hogy ki tudják szedni a fogat, 1,5 órás mûtét volt, az orvos meg volt rökönyödve, hogy nem engedem az altatást és kézzel lábbal próbált rábeszélni. amúgy ha külön kéred, kaphatsz altatást egy egyszerû foghúzáshoz is... persze én csak maszek fogorvoshoz járok...
4/8 A kérdező kommentje:
Nem is akarok altatást :D Ujjműtét miatt elég volt az kiskoromba...Mindenképpen varrnak is?Semmit nem lehet érezni egyikből sem már az injekció után?Fentieket húzták már,de azok kinn voltak rendesen,nem fájt meg semmi.Csak hát ha vágnak is stb :D
2013. aug. 30. 09:58
5/8 anonim válasza:
ezt nem nagyzolásból írtam, csak a körzeti fogorvost és az egyéb állami intézmények, jobban hasonlítanak egy kontár hentesûzemre, mintsem korszerû ellátásra képes intézményre...
6/8 A kérdező kommentje:
jah tudom :D nekem szerencsére jó az sztk fogorvosom nagyon.mindegy végülis,én nem akarok altatást,pont ez a lényeg:D meg ha fáj valami ugyis rikácsolok mondjuk :D
2013. aug. 30. 10:03
7/8 anonim válasza:
az enyémet varrták is, utána 2 héten át brutális fájdalmaim voltak cataflamon èltem, és olyan szájzáram volt, hogy csak pépeset tudtam enni... maga a seb tökéletesen 3-4 hónap alatt gyógyult be, de remélem a te fogad nem ilyen vészes:)
8/8 A kérdező kommentje:
Hát a fentiekkel arany életem volt.Kiszedte és aznap este egy algopirin,másnap semmi bajom nem volt már.3nap után enni is tudtam azon az oldalon is.Addig kicsit még nehezen tudtam kinyitni,de kb ennyi.Remélem megúszom a műtétet is ennyivel. Mondjuk mindenki mondta,ha egy szülést túléltem,ez piskóta ahhoz képest :D
2013. aug. 30. 10:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!